2013-09-27 11:00

Svenska Innebandyförbundet i uppgörelse med IMA

Den 23 september genomfördes ett möte mellan Svenska Innebandyförbundet och idrottsarrangören Mats Andréason (IMA). Syftet med mötet var att reda ut de oklarheter som uppkommit mellan IMA och föreningar i Dalarna kring arrangemang, vilket det också stått en del i media om.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk berättar vad som bestämts:

- Anledningen till mötet med IMA var framför allt ekonomiska frågetecken som behövde rätas ut. Mats Andréason säger att hans avsikt hela tiden varit att reglera resterande ersättningar till olika föreningar innan den 5 oktober 2013. Detta inkluderar ersättning till Falu kommun för hallhyra och även att ge pengar tillbaka till de föreningar som i förväg betalt in anmälningsavgifter till arrangemang som inte blivit/blir av.

- Den 10 oktober bjuds samtliga berörda arrangörsföreningar in till ett möte hos Dalarnas Innebandyförbund där IMA kommer ha en redovisning i storgrupp. Varje enskild förening som så önskar kommer dessutom att erbjudas enskilda överläggningar för att reda ut eventuellt kvarvarande frågetecken samt för att diskutera framtida samarbeten. Ett möte med Falu Kommun är också på agendan.

- Svenska Innebandyförbundet ger via sina distriktsförbund sanktion till arrangemang. Denna sanktion ges bara (liksom i andra idrotter) till innebandyklubbar. Eventuella övergripande samarbeten mellan en klubb och IMA eller något annat bolag har förbundet ingen åsikt om så länge som samarbetet är reglerat och godkänt i förväg för att sanktion ska ges.

- Det är mycket bra att en uppgörelse har hittats och förutsättningarna för framtida arrangemang har därför ökat väsentligt.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>