2013-09-13 09:50

Stor TV-satsning i höst – premiär söndag

Förra säsongen producerade TV4 hela 39 innebandymatcher. 2013/14 ser ut att bli en minst lika späckad TV-säsong. Fram till årsskiftet är minst 22 matcher inplanerade. Premiär redan på söndag.

Rönnby-Huddinge direktsänds på söndag med sändningsstart klockan 16 i TV4 Sport. Det blir startskottet för en härlig innebandyhöst i TV.

- Före nyår bygger vi upp dramatiken inför damernas VM i Tjeckien. Efter nyår räknar vi ned till SM-finalerna i Malmö Arena, säger Micael Fasth som för sjunde året i rad är redaktör för sändningarna.

I Fasths laguppställning återfinns erfarna namn som Patric Skoglund, Peter Kokocha och Conny Vesterlund. Ida Björnstad och Robert Tennisberg var nya i teamet förra säsongen och får fortsatt förtroende. Dessutom finns en ny studioexpert och det är inte vem som helst.

- Det är VM-säsong för damerna och därför letade vi efter en tjej med det lilla extra. Därför känns det fantastiskt bra att ha signat Karolina Widar. Hon har spelat 108 landskamper och vunnit allt som går att vinna. Dessutom är hon både klok och verbal, så jag är säker på att hon kommer att tillföra väldigt mycket, säger Fasth.

Karolina Widar gör debut redan på söndag och kommer sedan att dyka upp på de riktigt stora matcherna, till exempel på VM och under SM-slutspelet.

VM-finalen sänds i stora TV4 som en del i vintersatsningen Sportcentralen. Dessutom visas ytterligare fem VM-matcher, tre matcher i Champions Cup samt massor av SSL-fighter.

- Och efter nyår rivstartar vi med herrlandskampen Sverige-Tjeckien i Scandinavium. Den matchen sparkar ju igång VM-året 2014 där TV4 ska ansvara för värdproduktionen. Därför känns det kul och viktigt att få vara med redan när startskottet går, avslutar Micael Fasth.


Lista: Höstens inplanerade matcher


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>