2013-09-30 11:25

ASICS ny officiell klädleverantör – ingår jätteavtal med Svensk Innebandy

ASICS blir ny officiell klädleverantör för Svensk Innebandy de kommande tre åren. Samarbetet är det största klädavtalet i Svensk Innebandys historia och innebär att ASICS blir en viktig spelare i uppbyggnaden av VM i Göteborg 2014.


Erik Nystedt, VD för ASICS Sverige AB, och Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

ASICS är ett globalt företag som är stora inom teamwear och sedan tidigare har ett samarbete med Internationella Innebandyförbundet (IFF). Nu förstärker ASICS sin stora satsning på innebandy genom framtagandet av en kollektion där varje plagg är specialanpassat för innebandyns förutsättningar.

Som officiell klädleverantör åt Svensk Innebandy har ASICS uppdraget att fram kläder till Sveriges landslag och samtliga förbundsdomare. Det innebär allt från matchkläder, overaller och träningskläder till olika typer av väskor och fritidsprodukter.

- Svensk Innebandy är och ska vara världsledande och ASICS ska hjälpa oss att hålla vår position och samtidigt utvecklas. ASICS är en professionell och mycket pålitlig leverantör som ligger i framkant när det gäller högteknologisk utrustning. Detta klädsamarbete har potential att bli det bästa i vår sports historia där ASICS också kommer spela en viktig roll i arbetet mot att stärka supporterkulturen runt våra landslag, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

- Vi ser innebandyns potential och är redo att satsa här. Våra kläder är anpassade såväl till elitinnebandyspelaren som motionären och vi strävar alltid efter ta fram innovativa tekniska lösningar för att kunna hjälpa idrottare samt aktiva konsumenter att nå sina uppsatta mål, säger ASICS Sverige AB:s VD Erik Nystedt.

Samtliga svenska landslag spelar Euro Floorball Tour den 1 till 3 november – då för första gången i helt nya matchställ från ASICS.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>