2012-09-14 17:13

Svenska Superligans premiär i Schweiz – direkt på webben

Lördagen 15 september inleds Svenska Superligan (SSL) med stormatchen Warberg-Storvreta. Den spelas i VM-staden Bern med start klockan 20.30 och både Warberg och Svenska Spel sänder matchen direkt i webb-TV.Foto: Bildbyrån.


Inför VM i Schweiz har den schweiziska ligans huvudsponsor sett till att arrangera den svenska SSL-premiären mellan mästarna Storvreta och hårdsatsande Warberg. Den spelas i VM-arenan Sporthalle Wankdorf i Bern som tar 3 000 åskådare.

- Det är viktigt för den internationella utvecklingen att sådana här grejer händer. SSL är den bästa ligan i världen, det är stort att vi fått till en sådan här supermatch i Schweiz. Det är ett perfekt läge att börja säsongen med ett utropstecken, säger Matthias Hofbauer som är ansvarig för arrangemanget som också innefattar en schweizisk volleyboll-, en handbolls- och tre ytterligare innebandymatcher.

Premiärmatchen blir extra intressant nu när Thomas Brottman, som förde Storvreta till SM-guld, i dagarna blev klar som ny tränare för Warberg.

För oss i Sverige kommer matchen att direktsändas på svenskaspel.se (kräver spelkort) och warbergic.se.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>