2010-10-04 07:30

Rönnby höll undan i toppen

På söndagen spelades en match mellan två väntade topplag: Rönnby och Endre. I slutminuterna kunde Moa Schilström sätta avgörande 5-4 för Rönnby som därmed håller undan i toppen av Elitserien.

– Jag är nöjd med vår fjärde raka vinst och det är många i laget som gör det riktigt bra idag. Det var en jämn match men det är starkt av oss att vinna, säger Rönnbys
tränare Pelle Alvin till klubbens hemsida.
 


Simone Berner (till vänster) gjorde sitt första elitseriemål för Endre. Men det var Petra Weiss oh hennes Rönnby som vann matchen. Foto: Kenneth Strignérus.

 
Simone Berner gjorde sitt första elitseriemål för Endre, då man kvitterade till 4-4 i en målrik sistaperiod. Men med drygt tre minuter kvar kunde Moa Schilström alltså göra 5-4.

Rönnby och Endre är de enda lagen i serien med fyra spelade matcher. Tillsammans med Kais Mora är Rönnby det enda laget utan poängförlust.

Endre spelade en rafflande match hemma mot Djurgården på lördagen.

Efter två perioder ledde Endre med 6-2. Djurgården gick ikapp - och förbi. Men Endre kunde kvittera och i förlängningen ordnade Louise Ruthström en extrapoäng till Endre efter att ha gjort 8-7 efter 1.39.

Matchfakta Rönnby-Endre 5-4


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>