2005-11-02 11:06

…och nya krönikörer

Vi har idag glädjen att presentera vårt nya upplägg när det gäller krönikor på innebandy.se. En gång i månaden kommer Gittan Ahonen och Isac Carlsson att leverera sina synpunkter kring damernas respektive herrarnas elitserier.

Krönikorna kommer i början av varje månad under rubriken ”Vägen mot guldet”. Våra krönikörer vet vad de talar om; både Gittan och Isac har varit med om att vinna SM-guld.

Den första krönikan gäller damernas säsong hittills. Den publiceras i eftermiddag. Under torsdagen kommer den första herrkrönikan.


En kort presentation av krönikörerna

Gittan Ahonen
34-årig stockholmsbo och tvåbarnsmor. Till yrket är hon producent.

Har spelat innebandy sedan 1990. Klubbar på A-lagsnivå för Gittan har varit IBK Bromsten, Järfälla IBK, Hagsätra IBK, Högdalens AIS och Fornudden IB.

Fyra SM-guld i rad blev det med Högdalen under åren 1996-1999. Tre av dessa säsonger blev det även seger i Europacupen.

Gittan sitter i SIBF:s valberedning och har även arbetat i Stockholms Innebandyförbundsstyrelse. Hon har också varit coach för Stockholms stadslag (flickor).

Som skribent har hon bland annat varit verksam för tidningarna Svensk Innebandy och Innebandymagazinet.Högdalens guld 1999

 


 

Isac Carlsson
32-årig varbergsbo som är utbildad lärare. För tillfället säsongsarbetar han som kanslist på Varbergs Golfklubb på somrarna samt kör taxi under vinterhalvåret.

Mest förknippad under sin spelarkarriär för säsongerna i Warberg, där han var med om att vinna SM 1998. Under åren i Warberg blev det också två segrar i Europacupen.

Spelarkarriären inleddes i Tvååkers IBK 1988. Övriga klubbar har varit Onsala IK, Finspång IBK och Jönköpings IK.

Som assisterande tränare i Warberg fick Isac vara med om att vinna ytterligare ett SM-guld i våras. Numer har han lämnat Warbergs elitlag men är utvecklingsansvarig i klubbens ungdomssektion.Warbergs guld 1998

 


 

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>