2005-11-11 08:13

Warberg vann svängig match

Warberg vann hemma i Sparbankshallen mot Helsingborg med 8-6 i herrarnas elitserie. Det var en tuff och mycket svängig match. Det var också en mycket underhållande match med snabba spelvändningar och snygga mål.

I första perioden var Warberg till en början det bästa laget och tog också en 2-0 ledning genom två mål av Warbergs för kvällen mycket duktige forward Martin Emanuelsson. Men i slutet av första perioden reducerade Helsingborgs Alexander Nede till 2-1 efter att han snyggt lurat bort sin Warbergsback med en zorrofint. Innan perioden tog slut hann även Helsingborg kvittera till 2-2 genom Peter Vilkman.

Andra perioden gick i ett rasande tempo perioden igenom och det blev stundtals en hel del ”hawaiispel”. 7.50 in i andra perioden tog Helsingborg ledningen för första gången i matchen efter en kontring och mål av Mikael Anderson. Bara någon minut senare kvitterade Warberg genom Karl-Johan Karlsson på en retur efter en mycket bra frislagsvariant av Warberg.
Sedan på under tre minuter gjorde Helsingborg tre snabba mål genom två fina kontringar och ett jätteskott i krysset av backen Peter Persson i numerärt överläge.

Efter det började Warberg sin återhämtning. Först genom ett mål av Magnus Svensson som var tillbaka i Warberg efter några veckors skada och innan perioden var slut hade även Warberg gjort ytterligare två mål och kvitterat till 6-6. Målen gjordes av Magnus Danielsson och Karl-Johan Karlsson varav det av Magnus Danielsson var en riktig delikatess då Martin Emanuelsson ifrån kanten lyfte in bollen i slottet till Magnus Danielsson som då kunde slå in bollen på volley.

Tredje perioden började i något lägre tempo än de två första perioderna och även något mer trevande. Det märktes att inget av ville släppa in ett mål och båda lagen spelade något mer defensivt och försiktigt.

11.40 in i perioden kunde dock Warberg ta ledningen med 7-6 genom ett mycket viktigt mål av Magnus Danielsson och när Magnus Svensson gör sitt andra mål för kvällen 12,41 in i perioden så kändes det som att Warberg hade bra kontroll på matchen. Och trots att Helsingborg både tog timeout och tog ut målvakten så kunde de inte få hål på Warberg i tredje perioden. Matchen slutade med hemmaseger 8-6 till Warberg.

Utsedda till matchens lirare i Helsingborg respektive Warberg blev Peter Persson och Karl-Johan Karlsson. Andra spelare som utmärkte sig idag och gjorde en bra match var Alexander Nede i Helsingborg samt Martin Emanuelsson och Joakim Andersson i Warberg. De båda målvakterna i lagen Mattias Andersson och Peter Sjögren gjorde också en stabila insatser.

Efter matchen fick innebandy.se en liten pratstund med Warbergs Magnus Svensson som var tillbaka efter skada:

Hur känns det i benet nu efter första matchen efter skadeuppehållet?
– Jo, känns bra men väldigt stelt i låret. Märks att man bara kunnat träna två träningar efter skadan. Men samtidigt otroligt roligt att vara tillbaka på planen och man märker nu hur otroligt kul det är med innebandy. De två senaste veckorna på träningscykeln har varit en pina.

Matchfakta

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>