2005-11-07 08:37

Tre mål av Gillek när Jönköping vann

Jönköpings David Gillek gjorde tre mål när Jönköping fortsatte sin vinstsvit genom att vinna med 3-8 borta mot Caperio Råsunda i herrarnas elitserie.

Jönköping inledde bra och tog greppet om matchen direkt genom att ta ledningen med 2-0 under de första fem minuterna genom mål av David Gillek och Viktor Andersson. I mitten av den första perioden reducerade Råsundas Patrik Hagberg till 1-2 vilket blev den första periodens slutresultat.
Den andra perioden blev något sämre ifrån Jönköpings sida men utdelningen istället något bättre och trots att Råsunda spelade upp sig något så hade Jönköping en 5-2 ledning i andra periodpausen.
I början av den tredje perioden reducerade Råsundas Johan Edlund genom ett frislag. Resultatet 3-5 stod sig nästan hela perioden ut innan Jönköping kunde avgöra med tre mål under de sista 3 minuterna.

Jönköpings tränare Mikael Hill var efter matchen bara nöjd med spelet under den första perioden men tyckte ändå att de hade haft full kontroll på Råsunda matchen igenom även ifall om den inte avgjordes förrän de sista minuterna. Han tyckte att alla tre femmorna i Jönköping gjorde det dom skulle och det var det var just de tre femmorna som skilde Jönköping mot Råsunda denna kväll då Råsundas två femmor inte orkade med riktigt i slutet av matchen.
Bäst i Jönköping denna kväll var enligt tränare Mikael Hill, David Gillek som gjorde tre mål och även den duktige backen Jakob Olofsson som för kvällen gjorde ett mål och två assist.

För Jönköping väntar nu en tuff vecka med två mycket viktiga matcher mot de två tippade topplagen AIK och Warberg.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>