2005-11-13 22:02

Svag inledning kostade FCH matchen

Helsingborgs inledning på säsongen har både överraskat och imponerat på innebandy-Sverige. Laget tog länge rygg på de obesegrade serieledarna från Jönköping, men efter förlusten mot Warberg i torsdags och 3-5 hemma mot Falun idag så har Helsingborg för tillfället tappat den riktiga tätkontakten.

De närmare 1500 i publiken i Idrottens Hus i Helsingborg fick se ett hemmalag som inte var på tårna i matchens inledning. Efter bara två minuter gav Johannes Skog gästerna ledningen med 1-0. Helsingborg kvitterade visserligen omgående genom Peter Vilkman, men i slutet av perioden gjorde Falun både 1-2 och 1-3, och 1-4 kom i början på den andra perioden. Först i slutet på mellanakten reducerade FCH till 2-4.

– Först när vi får 2-4 kommer vi in i matchen, innan dess är vi inte alls med på banan utan underpresterar fatalt, lät det kärva omdömet från Helsingborgs tränare Vidar Jonsson.

– Samtidigt ska det sägas att Falun spelar bra och gör oss dåliga, menade han.  

Helsingborg reducerade alltså i slutet av andra perioden, men Falun gjorde 2-5 tidigt i sista, och närmare än en 3-5 reducering i mitten av slutronden kom hemmalaget aldrig. Vidar Jonsson var besviken på lagets helhetsprestation, men ville samtidigt lyfta fram två spelares insatser:

– Vår lagkapten Lars Palmgren gör det jobb vi förväntar oss av honom, och Peter Vilkman skapar mycket offensivt, med lite mer flyt hade han gjort 3-4 poäng idag.

Efter den fina inledningen på säsongen har Helsingborg nu alltså två raka förluster, och fler tuffa matcher väntar inom kort.

– Vår målsättning är att ta tre poäng i alla matcher, men varken vi eller någon annan hade förväntat oss att vi skulle gå obesegrade genom 22 omgångar. För oss gäller det att ha fokus på de fyra tuffa matcher vi har framför oss innan jul (AIK, Jönköping, Pixbo och Dalen), resonerade Vidar Jonsson.

Matchfakta

Författare:  Rasmus Lenefors

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>