2005-11-02 23:30

Storvreta vände underläge och vann

Under onsdagskvällen i herrarnas elitserie spelade Storvreta IBK hemma mot Warberg IC. De 2196 åskådarna fick se en svängig match som Storvreta vann efter att man vänt matchen tidigt i tredje perioden.

Den första perioden blev mållös men mycket hann hända ändå. Chanser skapades åt båda håll. Johan Anderson hade bl a ett ribbskott och Mika Kohonen en boll dansande på mållinjen.

Warberg skapade också lägen men Johan Olsson i Storvretamålet gjorde några fina räddningar. Men det var egentligen bara en tidsfråga innan målskyttet skulle komma igång. Vi noterar även att Warbergs Martin Emanuelsson utgick i slutet av första perioden då han i en kollision med Storvretas Staffan Jacobsson drog på sig en lättare hjärnskakning.  

När väl målskyttet kom igång så följdes lagen åt. Lagen kvitterade varandras ledningar varsin gång innan Mikael Holmer petade in 2-3 målet i näst sista minuten av andra perioden efter ett långt utkast från Peter Sjögren i målet. Perioden slutar alltså 3-2 till Warberg. Matchen är dock fortfarande helt jämn och en öppen historia. Vi noterar också en skada till. Max Holst i Storvreta kliver av med ett förmodat revbensbrott. 

– Jag sade till Johan Anderson inför tredje periodens start då vi satte oss på bänken att vi borde ha gjort två, tre mål i första perioden men att vi borde få dem retroaktivt nu i början på tredje säger Johannes Gustafsson med ett leende på läpparna till innebandy.se efter matchen.

För nu tar nämligen Storvreta tag i taktpinnen. Inom loppet av mindre än tre minuter vänder man 2-3 underläget till en 5-3 ledning. Warberg tycktes inte riktigt vakna där. Matchens nästa mål är en riktig läckerbit. Bollen går som på ett snöre mellan flera Storvretaspelare innan Dan Johansson kan raka in den i öppen kasse på bortre stolpen. 6-3 och spiken i kistan trodde nog de flesta men Warberg stred på tappert på slutet men närmare än 6-4 och 7-5 kom man aldrig.

I Warberg var de ingen speciell spelare som utmärkte sig nämnvärt. Dock bjöd laget upp till en mycket bra innebandymatch trots att man saknade Magnus Svensson pga skada.

I Storvreta var bröderna Kim och Dan Johansson bra. Men matchens absolut bäste spelare var tveklöst Johannes Gustafsson.

 

Matchfakta

Författare: Andreas Roth

 

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>