2005-11-14 07:50

Storseger för Falun – igen

Falun tog på nytt en storseger mot Högdalen i damernas elitserie under söndagseftermiddagen. I det förra mötet i Stockholm vann dalagänget med 15-2. Den här gången lyckades Högdalen inte göra ett enda, medan Falun gjorde lika många, det vill säga 15 stycken.

Högdalen lyckades hålla tätt bakåt i drygt åtta minuter. Då kunde Sara Kristoffersson utnyttja ett numerärt överläge och ge Falun ledningen. 1-0-ledningen stod sig fram till den sextonde minuten. Då kunde Falun inom loppet av en minut göra tre raka mål och i praktiken punktera matchen. Som om inte det var nog för Högdalens del så blev det 5-0 mindre än minuten innan pausvilan.

Målen fortsatte att trilla in för Faluns del i början av den andra perioden. Redan efter knappt sex minuter stod det 10-0. Nu var matchen givetvis helt körd för Högdalens del, så nu försökte laget hålla nere siffrorna. Det lyckades man skapligt med för det blev ”bara” fem mål i baken under matchens sista 34 minuter. Slutresultatet skrevs till 15-0.

Att Falun var överlägsna matchen igenom märktes inte minst på skottstatistiken, 69-18! Det är ytterst sällan som skotten fördelas så ojämnt på den här nivån.

Matchfakta

Författare: Lars Reuterhagen


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>