2005-11-15 00:40

Stark avslutning av Järfälla

Det var jämnt i två perioder då Järfälla och Råsunda möttes på måndagen i herrarnas elitserie. I tredje tog hemmalaget Järfälla kommandot och vann till slut mötet med 8-4.

Järfälla ställde för dagen upp utan ordinarie Niclas Olofsson i mål, vilket innebar att Andreas Enström fick chansen från start i sin första A-lags match för Järfälla. Han sattes på prov direkt i inledningen av Råsundas pigga forwards då tempot var högt och chanserna radades upp åt båda håll. Järfälla skapade flera öppna lägen men istället för utdelning inledde Jörgen Söderberg målskyttet i 17:e minuten då han omarkerad fick ta en svängom i Järfällas slott och placera in 0-1 bakom Enström. Innan periodvilan lyckades hemmalaget kvittera genom backen Peter Ottonius och det stod 1-1 i paus.

Det var fortsatt jämnt åt båda håll i andra perioden, som även denna slutade oavgjort. Detta efter att Järfälla återigen kvitterat Råsundas ledning i slutsekunderna, denna gång av Jimmy Gunnstedt, som efter en sejour i Västerås återvänt till Järfälla.

I tredje perioden vaknade hemmalaget och man lyckades få in några snabba mål tidigt. Staffan Lindströms skickliga backhand innebar 4-2 men det var målvakten Andreas Enström som stod för periodens höjdpunkt. Ett precist och hårt utkast i mitten plockades upp av en framrusande Joakim Lindström, som tackade genom att göra 8-2 och Enström noterades därmed för en assist. Råsunda reducerade till både 8-3 och 8-4, genom Henrik Mohlin och Rickie Hyvärinen, men det var Järfällas starka inledning av tredje perioden som avgjorde matchen.

Matchens lirare i Järfälla blev målvakten Andreas Enström, som var lyckad i sin kasse och som täckte upp mer än godkänt för Niclas Olofsson. Även Peter Ottonius såg het ut med sina två mål, uppbackad av sin duktiga kollega Andreas Dahlström.

I Råsunda visade matchens lirare Jörgen Söderberg upp sig från sin bästa sida och var delaktig i det mesta av Råsundas spel. Johan Edlund var dessutom pigg och skapade flera farligheter med sin blick för spelet.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>