2005-11-12 14:00

Södertälje tog sina första tre poäng


Hemma i Täljehallen tog Södertälje IBK sina första tre poäng för säsongen i herrarnas elitserie, när man besegrade Balrog Botkyrka med 9-4 på fredagskvällen. Bakom segern stod bland annat Johan Rönnkvist (tre mål), Patrik Nilsson (tre mål) och Mikael Karlsson (fem assist)

Redan från start syntes att Södertälje var mer taggat och sugna än Balrog, och man öppnade aggressivt och hungrigt. De producerade mycket i första perioden, och fick mycket skott mot Balrogs målvakt. Skottstatistiken vann man med hela 17-4, och ställningen i första periodpausen var redan 3-0. Jakten på de första tre poängen var inledd.

Men efter bara ett par minuter in i andra, fick Balrog in en reducering. Sex minuter senare hade bortalaget knappat in ytterligare, och ställningen var nu 4-3. Balrog skapade mer än i första, men hade fortfarande stora problem bakåt. Innan perioden var slut hann Södertälje gå ifrån till 6-3, trots att skotten vanns av bortalaget med 9-5.

I tredje perioden vanns också skotten av Balrog (13-7), men man var aldrig nära att komma ikapp målmässigt. När matchen är slut står det 9-4 på resultattavlan, och Balrogs tränare Jimmy Mitman var förstås besviken efter slutsignalen.

Så här säger Mitman om matchen:
– Det här var en typisk sexpoängsmatch, och det är synd att vi inte gör en bättre match. Men Södertälje var hungrigare, och ärligt talat är vi aldrig i närheten. Förvarsspelet var bedrövligt och vi var inte tillräckligt fokuserade, en kollektiv kollaps helt enkelt. Kanske kan det bero på den hårda träningsperiod som vi är inne i för tillfället, och förhoppningsvis hjälper det oss efter jul.

Plus i Södertälje till dem som ska producera och gjorde det, Johan Rönnkvist, Patrik Nilsson och Mikael Karlsson.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>