2005-11-20 13:00

Sjunde raka för Faluns damer

Efter en trevande inledning på säsongen har Falun kommit igång rejält. När Dalen på lördagen besegrades med 5-4 var det sjunde raka trepoängaren.

Det var gästerna från Umeå som inledde matchen piggast och redan efter drygt fem minuter stod det 0-2 på resultattavlan. Falun repade dock snabbt mod och innan det hade spelats en kvart hade Falun vänt på steken med tre raka mål.

Andra perioden blev inte lika målrik som den andra. Falun utökade sin ledning till 4-2 men två minuter för andra periodpausen reducerade Dalen till 4-3.

Stärkta av sitt reduceringsmål inledde Dalen den tredje perioden med att kvittera till 4-4. Falun återtog dock ledningen efter drygt fyra minuter. Resten av matchen blev en hård kamp där Dalen hade goda chanser att kvittera, men även Falun hade bra chanser att punktera matchen. Falun höll dock undan och inkasserade sjunde raka trepoängaren.

I Falun visade Johanna Dahlin framfötterna med två mål och två assist. Veronica Boman blev bästa poängplockare i Dalen med ett mål och en assist.

Segern innebar att Falun behåller sin serieledning, en poäng före Balrog Botkyrka.

Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>