2005-11-14 01:00

Segersviten fortsätter för Pixbo

Två starka perioder av obesegrade Pixbo Wallenstam avgjorde mot Karlstad i Sundsta sporthall på lördagen. Matchen slutade 6-4 i Pixbos favör, när damer elit södra vände i helgen.

Pixbos damer har tagit ett ordentligt grepp om södra serien och leder för närvarande med åtta poäng framför tvåan Rönnby. Karlstad fick på lördagen ännu en chans att spräcka göteborgarnas svit, efter att ha förlorat förra veckans möte med 2-4.

Gästande Pixbo inledde starkt och fick utdelning i första perioden, som slutade 3-0.

- Vi spelade som i trans. Hela laget stod upp, vi spelade högt upp i banan och alla som var inne på planen fanns med i anfallen. Vi skapade en del vassa möjligheter, sade Pixbos tränare Magnus Dahlberg till GP Sport efter matchen.

Karlstad kämpade hårt för att komma in i matchen i andra perioden och man lyckades få till en reducering innan Pixbos målgörande tog fart igen. Andra perioden fortsatte i samma anda som den första och Pixbos starka spel resulterade i tre nya mål och 6-1 i periodpaus. Karlstad hämtade in lite av Pixbos försprång i tredje men närmare än 6-4 kom man inte. Trots jämn skottstatistik, 28-26, drog Pixbo det längsta strået.

I Karlstad kämpade kedjan med Ingvild Översveen, Sandra Håkansson och Camilla Westerberg på bra i tredje perioden. Sandra Håkansson blev även matchens lirare i hemmalaget. I Pixbo fick målvakten Helena Andersson samma utmärkelse.
 
Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>