2005-11-05 16:40

Rekordpublik när Pixbo vann toppmöte

Pixbo Wallenstam vann sin sjunde raka match när Karlstad besegrades i södra elitseriens toppmöte. Drygt 2100 åskådare i Scandinavium gav ett prydligt serierekord på damsidan.

I första perioden var det Pixbo som inför en entusiastisk hemmapublik började klart bäst. Efter halva perioden hade Pixbo skaffat sig en välförtjänt ledning med 2-0 efter en målvaktsretur och ett påpassligt frislag. Men Karlstad kom igen och tog över spelet de sista minuterna av perioden. Med knappt en minut kvar kom reduceringen till 1-2.

Andra perioden började som den första slutade, det var Karlstad som hade bäst grepp om händelserna och efter bara en dryg minut var kvitteringen till 2-2 ett faktum. Resten av perioden präglades av lite lägre tempo och de riktigt heta målchanserna var lätträknade för båda lagen.

I sita perioden märktes det att Pixbo inte var nöjda med matchens utveckling, Göteborgslaget kom till spel med en helt annan inställning och pressade tillbaka Karlstad. Efter drygt två minuter gjorde Pixbo sitt andra frislagsmål från hörnet. För andra gången var Karlstads försvar inte alls med på noterna och en helt fri Alexandra Lindström gjorde inget misstag. Karlstad tog time out med tolv minuter kvar, men förmådde inte förändra matchbilden nämnvärt, istället kom matchavgörande 4-2 efter halva perioden. Karlstad skapade något fler chanser under slutskedet, men Helena Andersson i Pixbos mål spelade stabilt och fredade sin målbur. 4-2 till Pixbo var ett resultat som väl speglade den intensiva matchen inför storpubliken i Scandinavium. 

- I tredje perioden går vi ett snäpp högre, så förklarade Pixbos tränare Magnus Dahlgren det matchavgörande rycket för SVT.

- Vi började avvaktande, jobbade oss in, men räcker inte till, sammanfattade Karlstads tränare Madlen Karlsson för SVT, och påpekar att Pixbo vann toppmötet rättvist.

Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>