2005-11-14 07:54

Pixbo ny tabelltrea

Pixbo kunde ta sig upp på en tredjeplats i herrarnas elitserietabell efter att ha besegrat Södertälje på bortaplan med 10-4. Därmed tog laget sin andra seger för helgen. Segerorganisatörer för Pixbo var Henrik Delborn med fyra mål och en assist och Anders Hellgård med två mål och fyra assists.

Matchen började bra för Pixbo. Efter drygt fyra minuter låg första målet i Södertäljemålet, ditförpassad av Henrik Delborn. Matchens första utvisning drabbade Pixbo några minuter senare, men den förmådde Södertälje inte utnyttja. Istället kunde Pixbos Peder Bodén i den femtonde minuten utöka Pixbos ledning till 2-0. Resultatet stod sig perioden ut.

Pixbo fick en smakstart på den andra perioden då laget redan efter en knapp minut gjorde 3-0. 3-0 stod sig fram till drygt halva matchen då Patrik Nilsson kunde spräcka Södertäljes nolla. Efter det följde ett antal mål i rask takt för båda lagen. När Anders Hellgård gjorde 6-2 för Pixbo i matchens artonde minut verkade matchen helt avgjord. Men det var den inte för Mikael Karlsson kunde med halvminuten kvar av perioden ge hemmalaget hopp med sitt 3-6-mål.

Men matchen avgjordes definitivt i inledningen av den tredje då först Anders Hellgård och sedan Henrik Delborn gjort varsitt mål fram till 8-3. Slutresultatet spikades till 10-4 efter det att Henrik Delborn avslutat målskyttet. Det var hans fjärde mål för kvällen. Tre av gångerna assisterad av Anders Hellgård. Anders stod för två mål och fyra assists under söndagskvällen.

Matchfakta

Författare: Lars Reuterhagen


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>