2005-11-20 02:00

Ordell avgjorde för Hammarby

Hammarby fick på lördagen besök norrifrån, av IBK Boden. Det blev en jämn match i damernas elit norra, som avgjordes i sista perioden då Bajens kapten Therese Ordell slog in 4-3.

Det var också Ordell som inledde målskyttet direkt i första perioden. Efter 24 sekunder hittade hon rätt på en passning av nyblivna landslagstjejen Ida Andersson och det stod 1-0 till hemmalaget. På ett friläge lyckades sen Bodens Lisa Nilsson kvittera och i periodens sista minut producerades ytterligare ett mål för vardera lag. Det var gästande Boden som hade de flesta chanserna och man vann skottstatistiken i första med 13-5.

I andra perioden noterades Hammarby återigen tidigt i målprotokollet då Katarina Ekstam förvaltade en pass av Carina Rosell och satte 3-2 bakom rutinerade Malena Helmersson i Boden-målet. Gästerna jobbade på och fick in en kvittering mot slutet av perioden men det ville sig inte för Boden denna dag. I sista perioden lät man Therese Ordell stå ren i slottet och hon serverades då en diagonalpass av Ida Andersson och fastställde slutresultatet 4-3.

Matchens lirare i Hammarby blev Susanne Oskarsson och i Boden målskytten Lisa Nilsson. Trots övertag i skottstatistiken med 27-18 fick Boden se sig besegrade av Hammarby.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>