2005-11-13 15:00

Oavgjort i Södertälje

På lördagen spelade Södertälje hemma mot Ingelstad i damernas elit södra. En jämn match med böljande spel gick till sudden death, men slutade ändå 4-4.

I inledningen av matchen är det Södertälje som börjar bäst. Efter dryga fyra minuter har hemmalaget rättvist tagit ledningen genom Jessika Sundberg. Sedan dröjer det 13 minuter innan nästa mål. Det är Ingelstad som bjuds in i matchen genom ett individuellt misstag från Södertälje. 1-1 genom Kajsa Åkerman, som tar vara på chansen. 45 sekunder efter kvitteringen har Ingelstad vänt matchen. 1-2 genom Helena Lindgren, och på nytt har Södertälje gått bort sig.

01.21 in i andra perioden gör Södertälje 2-2. Spelet böljar fram och tillbaks, men trots allt få mål. Södertälje har mer boll, men Ingelstad ställer om med bra kontringar. Båda lagen får in ett varsitt mål till innan andra perioden är över, och ställningen inför sista är nu 3-3.

Redan efter 57 sekunder in i den tredje perioden tar Södertälje ledningen med 4-3, denna gång är målskytten Maria Karlsson. Men Ingelstad är inte sena att replikera. Bara 47 sekunder senare är det återigen kvitterat. Resten av perioden fortsätter lagen att byta chanser med varandra, och publiken bjöds på en hel del skott både i ribba och i stolpe. Efter 60 spelade minuter är ställningen fortfarande 4-4, och matchen går till sudden death. Även där finns bra chanser för nåt lag att knipa extrapoängen, men 4-4 står sig.

Södertälje coachen Ove Jonehed pratade med innebandy.se om matchen.
– En match som rättvist slutar 4-4, men som vi kunde ha vunnit om vi inte gjort så många individuella misstag, eller satt alla lägen vi skapar, men egentligen inget att säga om.
Det var några stycken som utmärkte sig, bland annat Åsa Tjusberg med sin starka insats, och Maria Karlsson som gör två mål från sin backplats. Det känns som om hela laget kommer in bättre och bättre i elitserietempot.   

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>