2005-11-09 22:02

Läget i damettan

Vi har tagit en koll på hur det går i damernas division 1-serier. I serieledning för tillfället är HIBK Skellefteå, Skattkärr, Järfälla och Södra Dal. 


 • Norra
  Sedan säsongen 2001/02 har lag från Västerbotten lagt beslag på tio av tolv medaljplatser i norra damettan. Lag från Umeå har stått som slutsegrare under dem fem senaste säsongerna. Distriktets dominans ser inte ut att brytas den här säsongen; just nu parkerar Västerbottens sex lag på platserna 1-6.
  Stjärnspäckade HIBK Skellefteå är storfavoriter och i skrivande stund toppar Frida Lindberg, Åsa Eriksson, Loella Lundmark, Hanna Lundström och deras lagkamrater i HIBK tabellen.

Noterbart: Iksu Ungdom har bara släppt in fem mål på de inledande fem matcherna.

 

 • Mellersta Svealand
  Kais Mora åkte i lördags på en oväntad förlust borta mot Arosstaden. Man förlorade målkalaset i Västerås med 10-9. Då passade nykomlingen Skattkärr på att gå upp i serieledning. Förutom dessa båda lag kan man förvänta sig att Sunnanå och Årsta kommer att höra till toppen av serien.

Noterbart: Alba är fortfarande utan poäng men har vid tre tillfällen förlorat med uddamålet.

 

 • Östra Svealand
  Många jämna matcher och i sudden death verkar FC Linköping (tidigare Vidingsjö) trivas: tre bonuspoäng har det blivit hittills. Serien toppas dock av nykomlingen Järfälla. Kumla, Husqvarna och Hansa-Hoburg är också nykomlingar som har tagit för sig bra.

Noterbart: Farsta, Huddinge och Råsunda var topplag förra året och Östra spelade i elitserien. Nu intar dessa lagen seriens sista platser tillsammans med Torshälla.

 

 • Södra Götaland
  Södra Dal leder serien utan att ha tappat en enda poäng. På bortaplan har skånskorna inte förlorat sedan i november 2004 och vann bland annat med 7-5 i seriefinalen borta mot RBK Göteborg. När det gäller hemmaplan finns det ett annat anmärkningsvärt facit för Södra Dal: säsongens tre hemmamatcher har spelats i tre olika hallar. Även den här säsongen står Jenny Lilliehöök för en stor del av lagets målskytte och hon leder seriens poängliga.

Noterbart: Hittills har ingen match i den här serien fått ett avgörande i sudden death.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>