2005-11-04 15:54

Inför helgens matcherDetta veckoslut spelas sex matcher i herrarnas elitserie; en på fredagen, en på lördagen och fyra på söndagen. Alla lag i serien, utom Storvreta och Warberg är i farten. Störst är intressent inför matchen Pixbo Wallenstam – AIK i Scandinavium.

En sammanställning över helgens elitseriematcher finns här.

Läget i de lag vi har fått rapporter från

AIK
Frånsett Niklas Jihde som är borta till nyår på grund av sin axelskada är AIK inte drabbat av några skador eller sjukdomar.

Caperio Råsunda
Fredrik Saegebrecht, Christer Svensson och Joakim Tell saknas och det finns även frågetecken för backen Andreas Lund som är sjuk. Målvakten Toni Lötjönen dras med nacksmärtor efter att ha fått en tackling i matchen mot AIK men han uppges vara spelklar igen. Danne Bron Sundbom rapporteras ha skadeproblem av ett slag som kommer och går. Vill det sig illa väljer han att avsluta karriären. En som däremot förlänger sin karriär och är redo för comeback är Conny Svensson.

Dalen
Denna vecka har Umeålaget för första gången på länge haft fullt manskap på träningarna och man har alla spelare att tillgå till fredagens match mot Falun.

Falun
Tränaren Mika Packalén har flyttat Andreas Johansson till formationen med Andreas Lundmark och Daniel Sjöö. Johannes Skog tar platsen efter Johansson i formationen med Christian Wagneryd och Hannes Öhman.
IBF Falun har stängt av målvakten Papu Sintonen, på grund av disciplinära skäl (i förlustmatchen mot Balrog kastade Sintonen sin vattenflaska i frustration).

Järfälla
Man saknar Joakim Nothén och Marcus Estun på grund av skador. Jimmy Gunnstedt är redo för comeback och Sebastian Sundin gör troligtvis debut från start. Frågetecken för Mattias Kokkonen som varit sjuk.

Pixbo Wallenstam
För första gången den här säsongen är alla hela och friska. Mattias Axelsson gjorde på onsdagen sin första inomhusträning med laget, men är inte aktuell för spel mot AIK.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>