2005-11-11 11:21

Inför fredagens matcherPå fredagen spelas tre matcher i  herrarnas elitserie. Bland annat bjuds det på en match mellan två tippade topplag samt en jumbofinal.

Matchen i Solnahallen mellan AIK och Jönköping blir mycket intressant. Jönköping leder serien och har imponerat så här långt.

I Mölnlycke tar Pixbo Wallenstam emot Caperio Råsunda. Pixbo har en positiv trend medan Råsunda har noterat en del tveksamma insatser på slutet.

I Södertälje spelas en match med derbykaraktär och som får räknas kvällens viktigaste match. Hemmalaget Södertälje är fortfarande poänglösa när man gästas av nästjumbom Balrog Botkyrka.

En lista över aktuella matcher finns här, där man kan klicka sig vidare till respektive match för liverapportering.

Läget i lagen

AIK
På skadelistan finns Niklas Jihde sedan tidigare. Trond Ringwall som gjorde säsongssdebut mot Pixbo besväras av en ryggskada och har inte kunnat träna i veckan. Per Svensson avstod torsdagens träning på grund av förkylning och är osäker till spel i fredagens match.

Balrog Botkyrka
Enligt rapporter har det sett bra ut på veckans träningar. Alla spelare är friska och hela, så det är en ordinarie trupp som kommer till spel.

Caperio Råsunda
Danne Sundbom, Andreas Lund, Joakim Tell, Anders Laurell, Patrik Samuelsson, Jim Holmlund, Conny Svensson, Fredrik Saegebrecht och Christer Svensson är inte tillgängliga för spel. Dessutom frågetecken för Daniel Nueman som skadades mot Jönköping liksom Rickie Hyvärinen som dock är på bättringsvägen. Målvakten Jimmy Heimer har lämnat truppen.

Jönköping
Kalle Ramlöv fick en sträckning i baksidan av låret i matchen mot Caperio Råsunda. Hans deltagande mot AIK är ovisst. Mattias Forsberg är definitivt borta.

Pixbo Wallenstam
Alla spelare är friska. Mattias Axelsson är fortfarande i sin uppbyggnadsfas och kommer inte att vara med i fredagens match.
–  Jag räknar med att vi som vanligt kommer ha mest boll och att vi kommer få möta ett defensivt Råsunda, säger Pixbotränaren Magnus Augustsson.

Södertälje
Lägesrapport saknas


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>