2005-11-03 23:30

IKSU avgjorde med fem sekunder kvar

På onsdagskvällen drabbade de båda Umeålagen IBK Dalen och IKSU samman i damernas elit norra. Efter att ha vänt underläge, så kunde fjolårets SM-vinnare IKSU avgöra med ynka fem sekunder kvar att spela.

Det var en tight och jämn derbymatch som de 907 åskådarna bjöds på. Till en början såg det ut som om Dalen hade stor respekt för fjolårsmästarinnorna. Men med ett bra försvarsspel släppte de ändå inte till mycket bakåt. I första perioden blev det bara ett mål, och föga överraskande var det IKSU som tillslut gjorde det. Med bara en halv minut kvar till paus kunde de konvertera bollinnehavet till ett mål.

I mitten på andra perioden skulle Dalens blott 16-åriga talang Victoria Wikström presentera sig, och det ordentligt. Hon kvitterade till 1-1 efter 13.31, och 32 sekunder senare hade hon också tagit sitt lag till ledningen. Nu hade matchbilden helt förändrats. Att Dalen ledde var inte alls oförtjänt, och med deras spel i andra kunde det lika gärna ha blivit ett par mål till. Men IKSU håller undan och 2-1 till Dalen står sig perioden ut.

Den tredje perioden har bara hållit på i dryga två minuter när IKSU kvitterar, men inte långt därefter tar Dalen tillbaka taktpinnen. 3-2 var ställningen, och det skulle bli en rafflande avslutning på matchen. När cirka två minuter återstår satsar IKSU allt, och tar ut målvakten.
Det ska visa sig bli ett lyckat drag. Dalen backar hem djupt, och blir hårt tillbakapressade. Med en minut och tjugo sekunder kvar letar sig ett backskott igenom gröten framför mål och förbi Dalens målvakt. Det är kvitterat, 3-3. Alla tror att detta ska bli slutresultatet, men med endast fem sekunder kvar avgör IKSU matchen till 4-3, efter ett långt frislag och träff på volley för Josefina Parling, som blir matchvinnare.

IBK Dalens tränare Mattias Olofsson säger så här till innebandy.se efter matchen.
- jag tycker egentligen att vi får matchen dit vi vill, i alla fall i andra perioden där vi har bra chanser att punktera den. I tredje backar vi hem för mycket, och tappar matchen under dess sista fem minuter. Men nu har vi fem träningar på oss att justera det tills nästa match, och i returen ska IKSU få igen.    

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>