2005-11-21 09:01

Högdalen vaknade för sent

Det blev en match med två ansikten när Högdalen och Örnsköldsvik drabbade samman under söndagen. Örnsköldsvik hade länge greppet om händelserna och ställningen var 0-4 innan hemmalaget Högdalen började hämta ikapp. På mindre än tio minuter i sista perioden gick Högdalen upp till 3-4, men någon kvittering blev det aldrig. Matchen slutade istället 3-5.

Det dröjde till slutet av första perioden innan publiken i Högdalshallen fick se matchens första mål, och det var gästerna Örnsköldsvik som tog ledningen. I mitten av andra perioden satte bortalaget 0-2, och i periodens slutminut 0-3. När Örnsköldsvik även gjorde ett fjärde mål i början på sista perioden var det knappast många i publiken som trodde på säsongens första poäng för Högdalen. Men i mitten av perioden vaknade hemmalaget, och på mindre än tio minuter gjorde Högdalen både 1-4, 2-4 och 3-4, och det var nerv i matchen. Trots stor press från hemmalaget blev det dock aldrig någon kvittering, utan istället avgjorde gästerna med dryga minuten kvar.

Högdalen får därmed vänta på sina första poäng i damernas elit norra, och laget är fast förankrat i botten. Örnsköldsvik behåller viss kontakt med lagen ovanför strecket, och har nu sex poäng upp till Hammarby.  

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>