2005-11-05 21:00

Falun numret för stort för Högdalen

I Högdalshallen tog hemmalaget Högdalens AIS emot gästande IBF Falun i damernas elit norra. I en målrik men ojämn tillställning skrevs slutresultatet till hela 2-15 (0-3, 1-7, 1-5) till Faluns favör, efter bland annat två mål och fem assist av Sara Kristoffersson.

I inledningen av matchen såg hemmalaget Högdalens unga lag taggade ut, höll tätt bakåt, och verkade sugna på att visa storfavoriterna från Falun att de inte skulle bli allt för enkelt att resa hem med de tre poängen. Det dröjde tills cirka halva första perioden hade gått, innan Falun tillslut fick in ledningsmålet. Sen dröjde det inte länge innan man gjorde 2-0 och 3-0, mål som kom efter fint passningsspel och bra rörlighet från Faluns sida. Man hade bra kontroll på matchen och Högdalens anfall stoppades utan problem av Faluns försvar. 3-0 stod sig perioden ut.

Andra perioden bjöd sedan på stor show från Faluns sida. Det var spel mot ett mål, och bollarna rullade in en efter en, och man kunde inte annat än tycka lite synd om Högdalens målvakt, som inte fick så mycket hjälp framför mål. Det stod hela 8-0 till Falun innan Högdalen i mitten på perioden lyckades krångla in sitt första mål i matchen. Falun fortsatte att ha ett massivt övertag vad gäller bollinnehavet, och det var nästan spel mot ett mål hela perioden. En period som Faun tillslut vinner med 7-1, och ställningen var nu 10-1 inför slutronden.

När tredje perioden drog igång verkade det som om Högdalen försökt glömma det som varit och börja om på nytt, för efter bara 48 sekunder in i perioden gjorde man andra målet för dagen, och man slet på som om det fortfarande gick att vända matchen. Men en stund senare var ordningen återställd när Falun snabbt gjorde ett par mål ytterligare. Eftersom matchen sen länge var avgjord kunde man stundtals i Falun även ta ut målvakten för att träna spel sex mot fem. Tillslut vann man perioden med 5-1, och publiken bjöds på en del fina upprullningar och mål signerat Falun. Trots de stora siffrorna kan sägas att Högdalen kämpade tappert matchen igenom, men var som sagt ett nummer för litet mot det mycket mer rutinerade motståndarna.   

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>