2005-11-20 13:00

Engelholm vann viktig streckmatch

IBC Engelholm tog tre mycket viktiga poäng i kampen om en plats i superelit efter jul då Karlstad på lördagen besegrades med 3-2.

Det var gästerna från Värmland som inledde målskyttet inför de 225 åskådarna i Ängelholms sporthall. Engelholm var dock det hetare laget i första perioden och efter drygt halva perioden kvitterade Engelholm i numerärt överläge.

Andra perioden började som den första, med ett tidigt mål för Karlstad. Engelholms spelare var inte alls med under inledningen av den andra perioden och det kunde mycket väl ha blivit både ett och två mål till för Karlstad. Istället tog Engelholm time-out och kunde mobilisera om. På en dryg minut gjorde Engelholm både 2-2 och 3-2 som även var ställningen efter två perioder.

I sista perioden var det kamp över hela banan och det bjöds inte på något större skönspel. Båda lagen skapade chanser men flest skapade Karlstad som dock inte lyckades överlista Engelholms storspelande målvakt Rachel Mieczkovicz. Trepoängaren för skånskorna innebar att de gick upp på den så viktiga fjärdeplatsen. 
 
Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>