2005-11-20 17:47

Engelholm jagade ikapp – men tappade

Söndagens match mellan hemmalaget Engelholm och gästande Rönnby blev en målsnål historia. Rönnby vann både första och andra perioden med 1-0, men på mindre än en minut i början på slutakten både reducerade och kvitterade Engelholm. I matchens slutminuter avgjorde dock Rönnby med sitt 2-3 mål.

Det var gästerna Rönnby som tog tag i taktpinnen och styrde matchen inledningsvis. Gästerna vann första perioden med 1-0, men ledningen kunde varit större.
- Vi hängde inte med i Rönnbys tempo, utan får tacka vår målvakt Rachel Mleczkovicz för att vi bara låg under med ett mål, menade Engelholms tränare Marcus Holm.

Även andra perioden vann Rönnby med 1-0 efter ett frislagsmål. I slutperioden satte Engelholm press på Rönnby högre upp i banan, vilket gav omedelbar utdelning. På mindre än en minut gjorde hemmalaget både 1-2 och 2-2 och var med i matchen igen. Något ytterligare mål blev det dock inte för Engelholm, utan istället avgjorde bortalaget med tre minuter kvar. Engelholm tog ut målvakten och satsade allt framåt, men lyckades inte kvittera igen.
- Sett över hela matchen var Rönnby det klart bättre laget, men med tanke på att sjukdom har härjat oss under veckan var det starkt av oss att kunna skaka dem. Vinsten mot Karlstad igår och dagens insats gör att vi ändå är nöjda med helgen som helhet, summerade Marcus Holm.

Matchfakta

Författare: Rasmus Lenefors


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>