2005-11-05 21:08

Endre vann viktig streckmatch

När Endre idag tog emot Engelholm i Södervärnshallen var det en viktig streckmatch för båda lagen. Inför dagens möte låg Endre tre poäng före Engelholm kring strecket som avgör vilka lag som går till superelitserien efter jul. Matchen slutade 6-2 till Endre, som därmed fick ett försprång på sex poäng ner till Engelholm.

Endre fick en drömöppning på matchen, med 1-0 redan efter en minut. I mitten av perioden gjorde hemmalaget även 2-0, vilket stod sig perioden ut.
- Engelholm backade hem, och eftersom vi fick vårt första mål tidigt i matchen kunde vi spela tryggt och avslappnat, menar Endres tränare Joakim Sjöstrand.

Den andra perioden gestaltade sig på ett snarlikt sätt: Endre gjorde 3-0 tidigt, och skickade även in ett fjärde mål när drygt halva andra perioden var spelad.
- I andra perioden gick Engelholm upp och pressade högre, vilket innebar att de skapade fler chanser. Men vår målvakt Sara Olsson storspelade längst bak, säger Joakim Sjöstrand.

I den sista perioden satsade Engelholm allt framåt, och lyckas även reducera två gånger. Men närmare än 2-5 kom gästerna aldrig, utan istället kunde Endre även göra ett sjätte mål i slutminuterna.

Det blev alltså en tämligen säker seger för Endre i dagens match, men redan nästa helg möts lagen igen i Ängelholm, och då tror Joakim Sjöstrand att det blir en helt annan matchbild.
- Engelholm är starka hemma och kommer säkert att pressa betydligt mer. Men vi siktar på vinst och att därmed få nio poäng ner till allsvenskt spel.

Matchfakta

Författare: Rasmus Lenefors


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>