2005-11-14 15:36

Elf knäskadad

Jönköpings center Andreas Elf har drabbats av en svår knäskada som gör att han riskerar att miss resten av säsongen.

21-årige Andreas Elf har varit mycket bra under säsongsinledningen för serieledande Jönköping. Kommande helg var det tänkt att ha skulle vara med i Sveriges dubbellandskamp mot Tjeckien,

På söndagen åkte Andreas på en smäll i matchen mot Warberg och det handlar om en skada på främre korsbandet.

En olycka kommer sällan ensam. I ett pressmeddelande på måndagen rapporterar Jik att även Mathias Forsberg har ådragit sig en knäskada. I Forsbergs fall handlar det om en skada på inre menisken i höger knä.

– Han har sedan ett antal år tillbaka även en främre korsbandsskada i samma knä vilken vi beslutat kommer att opereras samtidigt som man åtgärdar meniskskadan för att få knäet helt stabilt, säger Jiks sjukgymnast Andreas Frostemark.


Andreas Elf

Mathias Forsberg
Foto: Bildbyrån ©  Andreas Frostemark och ortopedläkare Niklas Andersson undersökte Elf direkt i samband med gårdagens match mot Warberg och kunde direkt konstatera att främre korsbandet är skadat.

I Forsbergs fall har man försökt via rehabträning att få tillbaka honom till spel men utfallet har inte varit tillfredställande.

– Det är två mycket olyckliga skador för båda killarna, säger Andreas Frostemark. Vår rekommendation är operation på Mathias och i Elfs fall vill vi avvakta ytterligare innan vi kunnat göra en magnetröntgen. Men till 95 procents säkerhet kan vi idag säga att det kommer att krävas operation i Andreas fall också.

– Det här känns mycket tungt och vi lider med killarna, berättar Jik-tränaren Mikael Hill. Båda två har tränat enormt hårt och målmedvetet under hela sommaren och hösten. Vi hoppas att allt går bra i deras rehablitering och att vi får se dem tillbaks på banan nästa säsong.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>