2005-11-06 23:30

Dalen höll undan i bottenmötet

Dalen tippades före säsongen som ett topplag av många, nu lyckades Umeålaget med nöd och näppe hålla undan och vinna bottenmötet mot Södertälje med 8-7.

I matchinledningen var det inte mycket som visade att Dalen inför dagens match låg näst sist i serien, en urladdning gav 4-0 till Dalen efter bara 13 spelade minuter. Men Södertälje jobbade sig in i matchen och med halvminuten kvar av första perioden reducerade Södertälje till 1-4.

Efter dryga tre minuter av andra perioden kom nästa reducering för Södertälje, men Dalen skaffade sig lite mer arbetsro genom att göra 5-2. I numerärt överläge kunde dock Södertälje reducera igen, genom Patrik Nilsson, som var glödhet under denna del av matchen. Med dryga minuten kvar av andra perioden gjorde samme Nilsson även 4-5 och Södertälje var rejält på gång.

Sista perioden hade knappt hunnit börja innan Patrik Nilsson gjorde sitt tredje raka mål och Södertälje hade gått ikapp till 5-5. Kvitteringen blev en väckarklocka för Dalen som på sju minuter gick ifrån med tre mål till 8-5. Södertälje hade dock inte givit upp utan reducerade återigen. Under slutskedet tog Södertälje ut målvakten och lyckades reducera ytterligare en gång med en dryg minut kvar. Slutet blev dramatiskt men Dalen höll undan och tog sin första seger sedan premiären.

- Spelet var inte mycket att säga om men vi tar tre viktiga poäng, sammanfattar Dalens tränare Anders Jonsson som även ger plusbetyg åt Daniel Marklund och Andreas Carlbom som stod för det mesta och det bästa i Dalen.

I Södertälje var det Patrik Nilsson och Mikael Karlsson som stod för huvuddelen av poängfabrikationen.

Trepoängaren tar Dalen förbi Balrog Botkyrka och Caperio Råsunda upp på en niondeplats.

Matchfakta

Författare: Jens Stålberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>