2005-11-18 10:28

Bajen mot eliten

Ett gäng världsmästare, europacupmästare och svenska mästare har gjort gemensam sak och dragit på sig Bajens klassiskt grönvita matchtröjor.  Uppdraget är att spela upp Hammarby i elitserien.

– Det här kan gå fort, jag tror att Hammarby spelar i elitserien om två år, säger Jonathan Kronstrand i senaste numret av Innebandymagazinet.

Så låter det när en av sportens största profiler genom tiderna sticker ut hakan. Kaxigt, självsäkert och fullständigt rimligt. Kolla bara på laguppställningen som bland annat rymmer namn som Johan Davidsson, Michael Östlund, Robert Linder, Andreas Vanberg, Mats Karlsson, Patrik Woxberg och Jonte själv.

Tillsammans har de gjort långt över 60 elitseriesäsonger och man kan utan att överdriva utse Hammarby till världens mest rutinerade division 2-lag.

– Det är inga dåliga gubbar vi har. Jag menar, såna som Linder och Davidsson tillhör ju världens bästa backar och de skulle gå rakt in i vilket elitserielag som helst, säger Kronstrand.

Klubben Hammarby har samma målsättning som Kronstrand. Division 2 eller division 1 är ingen slutdestination. Nej, det är elitserien som gäller, och det så fort som möjligt.

– Jag är Hammarbyare i själen och det skulle vara en pojkdröm att få upp laget i elitserien, säger Jonte. Då pratar vi inte 5 000 i publik i en elitseriepremiär, ett derby mellan Hammarby och AIK skulle fylla Globen.

I våras hade Bajen chansen att ta en snabb och enkel väg i rätt riktning, men man valde att avstå den uppflyttning som en sammanslagning med Haninge hade inneburit.  

Det forna storlaget Haninge har ändå satt sin prägel på Bajen. Stommen i den framgångsmaskin som prenumererade på SM-bucklan för några år sedan återfinns nu i söderlaget.

– Det är nostalgi på hög nivå, säger Jonathan med ett skratt. Östlund står som vanligt på sin plats, det är bara att slå bollen på honom. Jag vet var jag har honom och han vet var han har mig. Det är kul som fan. 

Detta och mycket mer finns att läsa i senaste numret av Innebandymagazinet


 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>