2012-03-11 20:58

Umeå splittrat: Dalen till slutspel - City nära åka ut

Innebandystaden Umeå blev en splittrad stad efter söndagens superligaomgång. Umeå City förlorade mot Jönköping och åker med största sannolikhet ur superligan medan stadens andra lag, IBK Dalen, blev klara för slutspel efter seger mot IBF Falun.

Umeå City åker, med största sannolikhet ur superligan i och med att laget förlorade dagens måstematch mot Jönköping med 6-5 efter förlängning.

– Det är dämpad stämning bland killarna med tanke på att det här var den matchen som mest troligt gör att det är klart att vi åker ur, men det är inte bara den här matchen som gör det tungt. Vi har varit där i många matcher och fallit tungt, säger Peter Grubbström.

Dagens match mot Jönköping gällde, i mångt och mycket, vinna eller försvinna för Umeå City och det började inte bra för Umeålaget. Jönköping tog ledningen med 2-1, helt rättvist, i den första perioden. Men väl i den andra började Umeålaget spela desperat och som ett lag.

– Det var betydligt bättre i den andra perioden efter att de fått två mål som var lite av skitmål i den första perioden, som jag dock tyckte att de var bättre i. Men i den andra perioden gjorde vi det riktigt bra och slet för varandra. Det var bara otur att de fick göra två snabba mål i slutet av perioden, säger "Grubbe".

Jönköping kvitterade till 5-5 genom den notoriske målskytten, Johan Anderson. Och väl i förlängningen chansade City och tog ut målvakten för att ge sig själva en teoretisk möjlighet inför den avslutande omgången, men då var hänsynslöse Anderson framme och hittade nätmaskorna igen.

– En oerhört tung förlust såklart och det märks på killarna. Visst finns det en chans fortfarande, men med den otur vi har haft den här säsongen tror jag bara inte att det kan gå, säger Grubbström.

Dalen firar efter en seger. Foto: Bildbyrån

Olycka i ett av superligans Umeålag, men desto muntrare i det andra. IBK Dalen vann hemmamatchen mot IBF Falun med 8–5 efter storspel av lagets förstafemma med Mattias Wallgren, Robin Nilsberth, Johan Samuelsson, Ketil Kronberg och Andreas Carlbom. Laget ligger nu femma i tabellen och är helt och hållet klara för slutspel i och med laget inte förlorat sedan den 15 januari.

– Vi har gjort riktigt starka avslutningar på matcherna och kunnat gå ifrån med några mål i de fem-sex senaste matcherna. Vi har blivit mer effektiva och självklart påverkar det positivt att Andreas Carlbom kommit in i laget. Han är inte bara en målskytt, han är även en bra framspelare och kompletterar vår femma väldigt bra, säger Ketil Kronberg som var bäst på planen i matchen mot Falun.

I IBF Falun stod Rasmus Enström för fyra poäng utan att för den skull göra en av sina bästa matcher i årets superliga.

**

I och med att IBF Falun förlorade mot IBK Dalen tog Pixbo Wallenstam över andraplatsen i superligan i och med deras 10-5-seger över Caperiotäby.Oskar Henriksson noterades för fem poäng i matchen som innehöll hela 20 utvisningsminuter. Caperiotäby ligger fortfarande fyra i tabellen, men har bara en poäng ner till IBK Dalen på femte plats.

**

Linköping tog oerhört viktiga poäng i sexpoängsmatchen mot AIK. Stockholmarna ledde matchen med 3-0 inför slutperioden, men Linköping gjorde tre mål på sju minuter och i förlängningen avgjorde Jonas Ågren och därmed tog Linköping ett jättekliv mot slutspel då laget har två poäng ner till Tyresö Trollbäcken utanför slutspelsplats. Noterbart från matchen var att Alexander Egebrant spenderade hela nio minuter i utvisningsbåset under matchens ordinarie 60 minuter.

**

Omgångens stora vinnare, tillsammans med Jönköping, Linköping och Dalen såklart, var nog Warberg. Laget vann hemmamatchen mot FC Helsingborg med 5-3 och gick därmed upp på slutspelsplats. Något som garanterat värmde i Varberg efter en säsong av många debackel och plumpar.

**

IK Sirius sprattlade till och besegrade Tyresö Trollbäcken med 8-7 efter förlängning. Oerhört tung poängförlust för TT som därmed blev av med sin slutspelsplats och nu behöver hjälp av andra lag för att ha chansen att få spela slutspel. Peter Berlin blev matchvinnare för Sirius i förlängningen.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>