2012-03-04 17:05

IKSU vann elitserien 2011/12

I helgen avslutades grundserien av elitserien 2011/12. Efter de avslutande matcherna står det klart att IKSU vann serien. 

Tack vare dubbelsegrar i helgen mot Endre (6-1) och Huddinge (10-5) vann IKSU elitserien 2011/12. De fick därmed välja kvartsfinalmotståndare först.
- Vi har inte varit i närheten av serieledningen på hela säsongen egentligen så det var skönt. Det har funkat bättre och bättre nu efter jul men jag trodde KAIS Mora skulle slå Djurgården idag och då hade kanske kvartsfinalerna sett annorlunda ut. Så vi är nöjda, säger Susanne Ekblom.

I lördagens match mot Endre tog IKSU kommandot direkt och släppte det aldrig. 6-1 blev slutresultatet och skotten vann de också klart. Therese Andersson med 2+0 och Elin Tjärnström med 0+3 blev matchvinnare.
- Vi hade bra kontroll. Endre saknade Anna Jakobsson och Maria Zillén och det syntes i deras spel. De var inte riktigt sig lika men Endre är alltid farliga i ett slutspel, säger Susanne Ekblom.

Under söndagen var det Huddinge som väntade. Efter en jämn första period drog IKSU ifrån och kunde vinna klart med 10-5. Bästa poängplockarna i matchen blev Josefina Eiremo med 1+3 och Victoria Wikström med 1+2.
- Vi hade bra kontroll här också. Huddinge fick några mål på instick men sedan drog vi ifrån i sista perioden. Vi visste inte vad det stod mellan Djurgården och KAIS Mora och vi ville förbättra vår målskillnad ifall serien skulle avgöras på det, säger Susanne Ekblom.

Hur tänkte ni när ni skulle välja kvartsfinalmotståndare?
- Vi låter alla i laget rösta men egentligen tror jag inte att det spelar så stor roll vilka vi får möta. Men att det blev Dalen är kul, det brukar blir härliga derbymatcher med bra inramning mellan oss, säger Susanne Ekblom.

Vad blir er nyckel i slutspelet?
- Att fortsätta med vårt aggressiva försvar. Vi har jobbat på att komma ännu närmare våra motståndare än tidigare och det funkar bättre och bättre. Dessutom har vi två bra målvakter som mycket väl kan bli avgörande i ett slutspel, säger Susanne Ekblom.

Ni har förlorat två raka SM-finaler, visst vill ni gå hela vägen i år?
- Självklart vill vi det och det är en bra morot med revanschlustan vi har. Men jag tror man är farligt ute om man tänker på det redan nu. Vi har fokus på nästa match istället, säger Susanne Ekblom.

  Susanne Ekblom höjer bucklan 2008, nu vill hon göra det 2012. Foto: Bildbyrån

**
KAIS Mora hade det bästa utgångsläget för att vinna serien. De tog en trea mot Täby på lördagen men efter förlusten mot Djurgården under söndagen förlorade de seriesegern till IKSU med en poängs marginal.

**
Karlstad förlorade en viktig match mot Jönköping med uddamålet  under lördagen. De tog dock revansch under söndagen och slog Pixbo Wallenstam med uddamålet och säkrade därmed kontraktet utan kval tack vare bättre målskillnad än Jönköping.

**
Sala Silverstaden förlorade derbyt mot Rönnby men hade sedan tidigare säkrat kontraktet, utan kval. Tre poäng skiljde tillslut ner till Karlstad och Jönköping.

**
Emelie Lindström vann poängligan - igen, men nu var det på håret. En poäng skiljde till Therése Karlsson.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>