2012-03-09 10:00

Finnkampen 2013 till Borås

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att låta Finnkampen 2013 gå av stapeln i Borås och Boråshallen den 2 februari 2013.

– Flera städer ansökte om värdskapet för Finnkampen 2013 men valet föll på Borås tack vare deras professionalism och det starka samarbetet mellan Borås Stad, BoråsBorås AB och Sandareds Innebandysällskap, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Finnkampen pågår under en dag där herr-, dam- samt U19-herr och U19-damlandslagen från Sverige och Finland drabbar samman. Evenemanget spelas vartannat år i Sverige och vartannat i Finland. 2011 gick Finnkampen i Karlskrona och drog 1 500 åskådare. I Borås siktar de högre.

 

– Vi har en fin arena att tillhandahålla, Boråshallen, som tar upp till 2 800 besökare. Under Davis Cup förra året lyckades vi dra besökare från hela regionen. Till Finnkampen siktar vi på inget annat än fullsatt, säger Tommy Jingfors, Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad.

 

Innebandyn har ett starkt föreningsliv och engagemang i Boråsregionen med över 3 000 aktiva. På Sandareds Innebandysällskap har man arrangerat större innebandyevenemang förr, bland annat Innebandyfesten.

 

– Inför Finnkampen 2013 har vi redan startat upp samarbete med flertalet av innebandyföreningarna i regionen. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, Innebandygymnasiet i Borås, Borås Stad, BoråsBorås AB och föreningarna är jag övertygad om att vi har ett gott underlag för att skapa en riktigt bra Finnkamp, säger Pasi Moisander ordförande i Sandareds Innebandysällskap.


Över 6 000 invånare i Borås är första- och andra generationens invandrare från Finland som därmed är stadens största invandrargrupp.

 

– Det känns extra roligt att kunna erbjuda dessa boråsare att få se finska landslaget i innebandy möta Sverige i Borås. Vi hoppas skapa en riktig folkfest och härlig stämning för alla aktiva på planen och för alla i publiken i Boråshallen den 2 februari 2013, säger Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>