2012-03-04 22:35

AIK:s nya målsättning - slutspel

AIK IBF har nu säkrat kontraktet inför kommande säsong. Nu siktar laget uppåt i tabellen och drömmen om slutspel är inom räckhåll.
– När vi nu nått vårt mål kommer vi göra allt för att ta de sex poäng som är kvar att ta, säger Patrik Jansson.

Med två omgångar kvar av den svenska superligan ligger AIK fortfarande i ingenmansland. Laget har möten mot Linköping och Mullsjö kvar innan säsongen summeras och nu har laget satt upp ett nytt mål.

– Vi är såklart oerhört glada av att ha nått vårt mål. Tyvärr blev ju så att vi var tvungna att sätta upp målsättningen att hålla oss kvar och hade vi gjort det inför säsongen så hade man ju inte trott att det var sant. Men det är ju såhär det är och nu satsar vi såklart på att ta de sex poäng som återstår för att kunna ta oss till slutspel, säger Jansson.


Patrik Jansson här i landslaget. En av anledningarna till AIK:s positiva trend. Foto: Lars Lindberg

Umeå City åkte på ytterligare en tung förlust i bottenstriden och har nu en oerhört viktig match mot Jönköping nästa helgn.

– Vi spelar med ett självförtroende och en positiv trend och det gör absolut inte Umeå City. Det känns lite sådär att komma hit med bara en läktare framme och det här arrangemanget.

Tycker du att Umeå City är ett lag för superligan även kommande säsong?
– Jag vet inte, men det känns som att folk i staden sluter upp mer för Dalen. De har ute båda läktarna och mer folk, men ärligt talat vet jag inte.


**

IBK Dalen fick med sig två poäng från Tibblehallen efter att Robin Nilsberth avgjort 13 sekunder in i förlängningen. IBK Dalens nykomponerade förstafemma med nyförvärvet Andreas Carlbom, Johan Samuelsson, Ketil Kronberg, Robin Nilsberth och Mattias Wallgren stod för sex av målen i matchen.

**

FC Helsingborg hade inga större problem med att avfärda Jönköping hemma i Idrottens Hus i Helsingborg. Linus Nordgren noterades för tre mål i 8–3-segern som gjorde att Jönköping spelar om nytt kontrakt i nästa omgång mot Umeå City.

**

Storvreta höll ut och vann bortamatchen mot Linköping. Mika Kohonen noterades för fyra poäng i bortalaget som vann matchen med 7–5. Linköpings nästa match mot AIK blir livsviktig för att hålla slutspelsdrömmen vid liv.

**

Tyresö Trollbäcken tog oerhört viktiga poäng i slutspelsjakten då laget bortaslog Hide-a-lite Mullsjö med 6–4 i Nyhemshallen. Petter Van Keppel stod för tre av Mullsjös fyra mål i matchen, men det hjälpte föga.

**

Imorgon avslutas den tredje sista omgången i superligan då IBF Falun tar emot Warberg i Falu Kuriren Arena. Matchen tv-sänds i TV4 Sport.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>