2013-05-22 15:30

VM-avtalet påskrivet - klart med 15 TV-matcher

På onsdagen tecknades ett organisationsavtal mellan Svensk Innebandy och Internationella Innebandyförbundet (IFF) inför VM i Göteborg 2014 den 5 till 14 december. Det innebär bland annat att TV4 blir host broadcaster för evenemanget och att en hel del TV-matcher därmed redan är säkrade.


IFF:s generalsekreterare John Liljelund och Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

I det undertecknade avtalet står skrivet vad Svensk Innebandy måste leva upp till före och under VM och vilka TV-förutsättningar som gäller för mästerskapet.

TV4 blir host broadcaster och därmed är 15 VM-matcher helt klara att sändas: Sveriges samtliga gruppmatcher, alla kvarts- och semifinaler, samt brons- och finalmatchen. Minst sex av dessa matcher kommer att direktsändas i Sverige (i TV4 Sport och TV4).

Dessutom har IFF ett avtal med finska YLE som gör att de visar alla Finlands VM-matcher plus ett par av Finlands motståndares matcher.

- Det innebär att vi, redan 20 månader före VM, har 15 klara TV-matcher och det är riktigt bra. Det är ett stort steg för innebandyn och där är vi mycket tacksamma till Svensk Innebandy och deras samarbete med TV4. Det är bra att ha en producent för hela VM, det gör att vi får en helhetsbild, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund och fortsätter:

- Det här känns jättebra. Jag ser fram emot ett stort VM i Göteborg 2014. Målet för IFF är att få till ett enastående sportsligt och intressant event med mycket publik.

Även Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk är positiv:

- Det känns fantastiskt bra att avtalet är påskrivet och att ha med TV4 är både viktigt och stimulerande. Satsningen på VM är i full gång och jag är förväntansfull. Ambitionen är att VM i Göteborg den 5 till 14 december ska vara det bästa arrangemanget som gjorts inom innebandyvärlden.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>