2013-05-02 16:15

Preliminärt spelprogram för SSL herr

Nu släpps det preliminära spelprogrammet för Svenska Superligan (SSL) herr 2013/2014 där premiäromgången bjuder på flera matcher av derbykaraktär och där Storvreta får chans till revansch.

Här kan du hitta det kompletta preliminära spelprogrammet för herrarnas SSL nästa säsong (PDF)

Den första omgången spelas 17 till 19 september, enstaka matcher kan brytas ut och läggas på andra datum om föreningarna är överens.

I premiären får Storvreta chans på revansch för 2-3-förlusten i matcher mot Dalen då Umeålaget återigen kommer på besök till Fyrishov.

- Såklart en chans för Storvreta att få till viss smärtlindring efter det oväntade uttåget mot Dalen i semifinalen. På pappret, så här långt i förväg, ser det kanske ut att gå Storvretas väg men Dalen har överraskat förut, kommenterar förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Pixbo-Warberg är en annan matchserie från slutspelet som vi får se direkt i premiären.

- Det blir intressant att se om man redan här kan se vilka vägval som Warberg tagit och om Pixbo kommer med den höstform man hade ifjol. 

Vi bjuds även på det alltid heta och prestigefyllda derbyt Jönköping-Mullsjö.

- Fantastiskt roligt att serien börjar med en så pass het derbymatch som detta är. Både Jönköping och Mullsjö behöver ta några steg till i sina placeringar i serien – det här blir en viktig match för båda lagen, fortsätter Jan-Erik Vaara.

Nykomlingen Växjö börjar hemma mot Helsingborg, Sirius gästar AIK i Solnahallen och så ställs uppstickarna Granlo mot svenska mästarna Falun borta.

- Det blir speciellt och roligt för nye Växjötränaren Niklas Nordén att möta sitt gamla Helsingborg direkt. Sedan ser jag fram emot Falun-Granlo. Det är två lag med fart under fötterna men med två olika spelstilar. Båda lagen har en grundintensitet som gör att det lär bli en sevärd match.

Första omgången SSL herr
AIK - IK Sirius
Storvreta IBK - IBK Dalen
Caperiotäby FC - Linköping IBK
IBF Falun - Granlo BK
Jönköpings IK - Hide-a-lite Mullsjö
Pixbo Wallenstam - Warberg IC
Växjö IBK - FC Helsingborg


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>