2013-05-24 11:30

Kvarts- och semifinaler i bäst av sju matcher

Herrarnas kvarts- och semifinaler i SM-slutspelet kommer från och med 2013/14 att spelas i bäst av sju matcher. Det beslutet tog Svensk Innebandys förbundsstyrelse på sitt senaste möte.


Foto: Per Wiklund.

- Samtliga berörda föreningar har fått frågan om att spela bäst av sju matcher och alla, 100 procent, har ställt sig positiva till förslaget, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Förslaget att spela sju matcher kom upp på Svensk Elitinnebandys (SEI:s) styrelsemöte. Och när styrelsen samt samtliga klubbar, som alla tillfrågades, var positiva fick Svensk Innebandys förbundsstyrelse frågan på sitt bord.

- Det här känns väldigt spännande. Alla klubbar var positiva till förslaget och vill ge det här en chans. Klart det alltid finns några frågetecken men vi har känt att vi haft en otrolig boost under slutspelet med mycket publik och matcher i TV och på webb-TV. Och nu vill vi försöka spinna vidare på det mer med fler matcher, säger Svensk Elitinnebandys ordförande Kim Fors.

- Det som är bra är att vi med detta kan höja attraktionskraften kring SSL. Innebandy är en populär och viktig sport men det är fortfarande mycket vi kan göra för att höras och synas. Ju mer vi syns med positiva, täta och intressanta matcher, som det är i slutspelet, desto mer kommer folks intresse att öka, säger Göran Harnesk och fortsätter:

- Med sju kvarts- och semifinalmatcher finns det även goda förutsättningar för att föreningarna ska kunna öka intäkterna.  Det finns en ekonomisk fördel eftersom att det är mer folk på slutspelsmatcher som har en kraftig och avgörande betydelse. Det såg vi inte minst den här säsongen.

SM-finalen avgörs fortsatt i en match. Nästa säsong i Malmö Arena lördagen den 12 april.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>