2013-05-31 13:45

Förlängt avtal med Linda Sandersson

Linda Sandersson, medicinsk ansvarig i herrlandslaget, har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över VM i Göteborg 2014.


Linda Sandersson fortsätter arbeta med herrlandslaget. Foto: Idrottsfoto.

Linda Sandersson började som sjukgymnast för damlandslaget säsongen 2010/11 och var med och tog VM-guld i schweiziska St. Gallen i december 2011. Säsongen 2012/13 klev hon över till herrlandslaget som medicinskt ansvarig. Där blev det i december 2012 ytterligare ett VM-guld för värmländskan.

- Det är oerhört glädjande att Linda vill fortsätta sitt arbete kring herrlandslaget. Hon har betytt enormt mycket för herrlandslagets framgångar under de senaste åren. Framför allt så vet jag att både förbundskaptenerna och spelarna har väldigt stort förtroende för henne. Linda är inte bara kompetent när det gäller att ta hand om spelare som har skavanker eller skador, utan hon är en nyckelperson när det gäller förberedelserna i form av kost, uppvärmning och återhämtning. Helt enkelt den som har koll på så att belastningen på spelarna hela tiden blir rätt, säger landslagschef Emil Persson och fortsätter:

- Vi vill vara världsledande inom landslagsinnebandyn. Med Linda vet vi att vi får världsklass i allt som rör hennes kompetensområde.

Linda Sandersson ser fram emot det fortsatta arbetet med herrlandslaget.

- Det känns spännande att jobba på två år till. Jag trivs bra med ledarstaben och det är en spännande grupp spelare att jobba med. VM på hemmaplan är och har varit det stora målet, säger hon och lyfter fram förbundskaptenerna Jan-Erik Vaara och Ulf Hallstensson:

- Janne och Uffe är duktiga och väldigt lyhörda för gruppen. Varje morgon på landslagssamlingar går vi igenom spelarnas form och om de är fräscha och friska. Om någon är sliten så använder de inte den spelaren i alla matcher. Då får vi heller inte överbelastningsskador. Det är en fantastiskt fin egenskap som tränare om man ändå vill spela med sitt bästa lag.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>