2016-07-04 08:00

Webb TV-plattformen SSL Play utvecklas till säsongen 2016/17


Kvalitén ska säkerställas på SSL-play. Foto: Per Wiklund

Svensk Innebandy och produktionsbolaget Sportsground är överens om ett treårsavtal för en gemensam satsning på SSL Play där samtliga webb TV-matcher samlas. Det nya avtalet innebär att produktion, grafik och redaktionellt innehåll kommer att vara enhetligt på alla matcher som sänds.


Målsättningen för det nya samarbetet är att stärka Svenska Superligan (SSL) genom att säkerställa kvalitén på sändningarna och därmed ge tittaren en bättre upplevelse.  

– Vi har utvärderat flera olika aktörer för en helhetslösning och nu slutligen landat i ett samarbete med Sportsground som ger alla parter de bästa affärsmässiga möjligheterna till en fortsatt stark utveckling av SSL, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk. 

Tidigare säsonger har klubbarna själva producerat och sänt sina matcher på SSL Play vilket gjort att sändningarna sett olika ut. Nu ska samtliga matcher i herrarnas SSL produceras av Sportsground som under många år stått för sändningar på uppdrag av stora kanaler som SVT och TV4. Damernas SSL kommer också vara en del av SSL Play – där återstår att tillsammans med klubbarna sy ihop hur och vilka matcher som ska produceras.

– Vårt mål är att utveckla SSL Play genom att hålla hög kvalitet på produktionerna och få tittaren att känna igen sig oavsett vilken match som sänds. Det är precis som vi jobbat med i Elitserien i handboll och i fotbollens Damallsvenska, säger Sportsgrounds vd Peter Gagneus.

Nytt för kommande säsong blir också att tittaren får möjlighet att köpa månadsabonnemang som ger tillgång till samtliga matcher. Något som efterfrågats av många.

– Sändningskvalitén och servicen mot tittarna är viktig men avtalet ger oss också bäst möjligheter att sprida innebandyn nationellt och internationellt. Inte minst när det gäller spridning av nyhetsbilder vilket vi såg effekter av under den gångna säsongens samarbete, säger Göran Harnesk.

I kombination med SSL Play kommer Svensk Innebandy fortsatt sända matcher på TV. Ett nytt TV-avtal presenteras senare i sommar.

 

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>