2016-06-28 06:37

Västernorrland startar motionsinnebandy


Foto: Per Wiklund

Fler och fler distriktsförbund börjar nu införa motionsinnebandyföreningar (MIBF). Västernorrland är ett av de senaste att hoppa på tåget.
– Vi kommer att marknadsföra det så mycket vi bara kan utifrån våra förutsättningar för att nå ut till så många som möjligt, säger Peter Palander.

Svensk Innebandy har som mål att samla all innebandy under samma paraply. Ett steg i det är att erbjuda motionsinnebandy i distrikten. Ett antal distrikt är redan i gång och ska starta upp verksamheten till nästkommande säsong. Västernorrland är ett av dem, och de ser en stor potential.

– Vi kommer att starta i några kommuner i distriktet med ”öppna” halltider. 1-3 fasta tider i veckan då vem som helst får komma och bara lira lite på skoj, säger Peter Palander på Västernorrlands IBF och fortsätter:

– Vi kommer att marknadsföra det så mycket vi bara kan utifrån våra förutsättningar för att nå ut till så många som möjligt till så många som möjligt. Vi kommer sedan efter intresse att försöka anordna någon form av cup under året. Gemensamt över kommunerna heller en i varje kommun. Allt beror på intresse.
Utöver det ska Västernorrland även sätta sig ner med Korpen i Sundsvall, och se om de kan hitta ett bra samarbete. I vissa kommuner, till exempel Kramfors, finns inte innebandy inom Korpen längre och där har Västernorrland en stor potential att starta upp verksamhet.

– Vår målsättning är att vi till säsongen 2017/18 har ett seriespel i gång parallellt med ”öppna” halltider, och att vi är igång med motionsverksamhet i samtliga kommuner i vårt distrikt, säger Palander.

Initiativet hyllas också av Jenny Hedlund, utvecklingskonsulent på Svensk Innebandy som har motionsinnebandyn som ansvarsområde:

– Västernorrland har arbetat strategiskt i ett bra tempo. Nu är de redo för att ta nästa steg inom ramen av den nybildade föreningen. Och det finns oerhört många bra idéer, nu gäller det bara att sätta dem i verket. Jag är alldeles säker på att Peter Palander och Ingela Asplund kommer att ta sig an det här och genomföra det på bästa möjliga sätt. Det ska bli spännande att följa deras resa och det här kan bli hur stort som helst. Nu är tiden mogen för motionärerna att ta över, säger hon.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>