2016-06-19 15:48

IFU Arena blir ett lyft för innebandyn


Nya IFU Arena i Uppsala. Foto: Anton Rosenblad


3000 åskådare i huvudarenan, 500 i de fyra mindre hallarna. Uppsalas prestigebygge IFU Arena står i princip klart inför höstens innebandy.

– Det här legitimerar vår sport på ett helt annat sätt, säger Upplands Innebandyförbunds Kristofer Widlundh. 

Allianshallen i Uppsala har i många år samlat innebandyn. Men nu har både innebandyn och Upplands Innebandyförbund lämnat lokalerna, för att i stället flytta in i det enorma nybyggda arenakomplexet IFU Arena.

– Vi har ju sedan tidigare bland annat Falu Kuriren Arena, Fortnox (Växjö) och Helsingborg Arena. Men det här är något helt nytt, säger Kristofer Widlundh.

Upplands Idrottsförbund, SISU, Upplands Friidrottsförbund, Uppsala Basket och Upplands Innebandyförbund kommer tillsammans sitta i IFU Arena. Dessutom ska Storvreta, Sirius och förmodligen även FBC Uppsala ha kontor där. Och Klubbhuset har en butik precis vid huvudentrén.

– Det är många aktörer under samma tak, vilket gör det betydligt mycket enklare att samverka. Det blir naturligare eftersom man kan ses överallt. Det här legitimerar vår sport på ett helt annat sätt. Att vi bygger en sådan här arena är ett bra facit på att vi har vuxit som sport den senaste tiden, säger Widlundh.


Här, i de mindre hallarna, ska all innebandy som inte är elit spelas.

Förutom huvudarenan som tar totalt cirka 3000 finns även fyra hallar som tar 500 åskådare per hall. Det är där all innebandy som inte är elit kommer att spelas. Det kommer att finnas en lunchrestaurang, en bar med fullständiga rättigheter, fem VIP-loger och stora förråd åt alla medlemsföreningar i Alliansen.

Nu ser Upplands IBF fram emot säsongsstarten. I premiären i Svenska Superligan möter Sirius Falun. Men det är en annan match som är ännu mer attraktiv, menar Widlundh.

– Jag tänker på Sirius-Storvreta. Den matchen kommer vara kittlande. Den inramningen som kommer ske kommer aldrig att kunna mäta sig med Fyrishov – för den kommer förhoppningsvis vara tio gånger bättre.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>