2016-06-07 06:04

Dalarnas IBF startar motionsinnebandy


Foto: Per Wiklund

Dalarnas Innebandyförbund gör nu en satsning för att få flera att fortsätta spela innebandy – genom en motionsinnebandyförening.

Motionsinnebandyföreningen i Dalarna kommer till hösten att bjuda in till sammandrag för lag. Tanken är att spela tre mot tre med målvakt. Man spelar med fullstora mål, men planen är cirka 20x12 meter.

– Sammandragen kommer att spelas någon eller några gånger per höst och vår. Första steget är att gå ut och marknadsföra verksamheten för att locka till sig deltagare och intresserade föreningar. Det ska ses som ett komplement och en mer spontan form av innebandyspel, säger Patrik Magnusson på Dalarnas IBF.

Målet är att hålla kvar så många spelare som möjligt inom verksamheten och bidra till ett livslångt idrottsintresse. Dalarnas IBF ska bland annat promota motionsinnebandyn i samband med exempelvis DM.

Jenny Hedlund, som jobbar som utvecklingskonsulent på Svensk Innebandy och ansvarar för motionsinnebandyn, gillar Dalarnas initiativ.

– Patrik Magnusson har under de senaste månaderna rivstartat sin SIU-anställning med att arbeta fram både beslut och tänk kring motionsinnebandyn i Dalarna. Till sin hjälp har han både Annelie Hedin och kanslisten Per Nordström. De här personerna har såväl kunnande både inom genomförande, de är bra på att analysera, de har stora kontaktytor och har bra koll på domarfrågan. Jag är helt övertygad om att motionsinnebandyn är här för att stanna i Dalarna.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>