2012-07-09 10:00

Viktor Klintsten i landslagscomeback

I VM-finalen 2010 satt Viktor Klintsten på den svenska bänken. Men sedan Finnkampen 5 februari 2011 har Storvretas guldmålvakt inte synts till i landslaget. Till nu.

Viktor Klintsten har vaktat kassen under alla de tre åren Storvreta tagit SM-guld. Till augustilägret i Karlstad blir det landslagscomeback.

- Jag har inte tänkt på landslaget alls faktiskt utan blev lite chockad när jag togs ut. Jag trodde jag var uträknad. Jag menar, jag har inte var med på över ett år. Men jag åker till Karlstad väldigt laddad, det känns jättekul.

Viktor Klintsten tackade under våren 2011 nej till landslaget för att han inte tilläts stå i sina ordinarie byxor som är av ett annat märke än landslagets. Sedan dess har han inte varit uttagen.

- Jag har alltid varit sugen på landslaget och jag får acceptera att reglerna är som de är. Det är VM-år och jag vill spela VM.

Vad förväntar du dig av lägret i Karlstad?
- Nu behöver jag åka dit och prestera. Säsongen som var, var mycket upp och ner för mig. Mycket på grund av skadan. Jag var inte helt nöjd fast vi vann SM-guldet för jag kunde varit bättre, tycker jag. Det är väl lite grejen, jag vill alltid bli bättre.


Viktor Klintsten, Storvreta, tillbaka i landslaget. Foto: Perwiklund.se

Till sist Viktor, vad säger du om värvningen av Rasmus Sundstedt som Storvreta gjorde förra veckan?
- En fin värvning, den bästa vi kan få. Nu blir det tyvärr ännu svårare på träningarna, haha. Nej, men allvarligt talat så innebär det att vi får en till anfallande back eller forward, beroende på var han ska spela. Precis vad vi behövde.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>