2012-07-11 08:00

Backarna som är uttagna till Karlstadlägret

Den här veckan presenteras löpande Jan-Erik Vaaras landslagstrupp till lägret i Karlstad 8 till 12 augusti. Nu dags för de åtta backar förbundskaptenen kallar Sveriges starkaste lagdel.

- Backsidan är vår starkaste lagdel, det är ett robust gäng och det krävs bra kvalifikationer för att ta sig förbi dessa. Nu gäller det att få till samarbetet, att spela ihop backparen, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara och går här igenom alla sina backval:

Jesper Berggren, Storvreta IBK
”Gör ett väldigt stabilt intryck och är väldigt bra hos oss. Han är erfaren trots sin ringa ålder och blommade verkligen ut och var riktigt bra under slutspelet i våras.”

Anton Karlsson, Linköping IBK

”På många sätt en otrolig spelare med en hög lägsta nivå. Han ses i första hand som defensiv, där är han extremt bra. Men vi har också sett att han tar offensiva steg och att han ökat på sin rörelseförmåga. Det finns att ta av där.”

Mattias Wallgren, IBK Dalen
”Erfaren och stabiliteten själv. Han är väldigt lätt för medspelarna att spela med, aktiv i defensiven och kraftfull i sitt agerande. Ofta felfri.”


Anton Karlsson och Mattias Wallgren under EFT i Bern i april.

Henrik Quist, Pixbo Wallenstam IBK
”Tillbaka i landslaget senast, med mersmak måste jag säga. Det syns att han är erfaren i de här sammanhangen och han har en otroligt bra kvalité i passningsspelet."

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

”Inte med senast på grund av skada men det är inte några problem nu och han känns väldigt trygg med sin snabbhet, bra skott och så passningsspelet. En gedigen spelare på många sätt.”

Johannes Larsson, IBF Falun
”Ett fantastiskt spännande namn. En riktig kämpe med bra fart och bra fysik. Trots att det var hans landslagsdebut i april så gick det väldigt bra. Jag tycker han vågade spela ut som i Falun och han hann visa upp att han kan spela center också.”


Johannes Larsson på golvet mot Finland i EFT i Bern. Nu får Falunbacken göra sin andra landslagssamling.

Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
”En riktigt bra back som har, som det ser ut nu, landslagets vassaste skott och jag har fått rapporter om att han jobbar hårt med sina fysiska egenskaper nu under sommaren“.

Eric Björk, IBF Falun
”Här finns en stor grundkapacitet. Han har mycket, bland annat är han rätt tekniskt finurlig och har ett tungt skott - som jag gärna vill se mer av.”


Martin Östholm triumferar påhejandes av Eric Björk - båda åker till Karlstad i augusti.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>