2012-07-10 08:20

Landslagets fyra centrar

Jan-Erik Vaaras landslag åker till Karlstad 8 till 12 augusti för säsongens första läger som förberedelse inför VM i december. Den här veckan presenteras löpande truppen. Idag - centrarna.

En nygammal bekantskap kommer tillbaka i blågult, tidigare landslagskaptenen Karl-Johan Nilsson har fått en plats. Saknas sedan EFT i Bern i april gör Jonas Svahn.

- En mycket spännande lagdel där vi har defensiva och offensiva kvaliteter i olika spelare. Vi täcker in många behov med de här fyra. Dessutom har vi flera centeralternativ både bland backar och forwards.
 
Johan Samuelsson, IBK Dalen
”Har under en längre tid utmärkt sig som en av de mest stabila spelarna. Jag hoppas mycket på honom under hösten, han har visat bra egenskaper som ledare också."

Karl-Johan Nilsson, AIK
”Han har varit borta i ett år och fixat till sina skadebekymmer, förhoppningsvis dyker han upp i bra slag. Han ska få möjligheten att fokusera på sitt eget spel, vi vet alla om att han är stark över hela planen.”

Rikard Eriksson, Warberg IC
”En ung, talangfull kille som visat att han har ett stort centerspel och mycket spelförståelse i sig. Har bra kvalité i bollhanteringen också, han tappar inte bollen i onödan.”

Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
”Har visat stor spelförståelse och förståelse gällande spelsystem också. Han är mest känd för sin defensiv men jag är nyfiken på att få fram de där offensiva kvaliteterna som jag vet och också har sett finns där.”


Joel Kanebjörk in action mot Schweiz i Bern i april.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>