2012-07-10 10:00

Karl-Johan Nilsson opererad och redo för landslaget

Han har inte varit med i landslaget sedan World Challenge i Linköping i april 2011. Men till Karlstadslägret i augusti blir det comeback för Karl-Johan Nilsson. Här berättar ”KJ” om operationerna och jakten på en VM-plats.

Förra säsongen var minst sagt rörig för förre landslagskaptenen Karl-Johan Nilsson med två operationer och en vild bottenstrid med AIK.

- Det var knäet i höstas och foten i maj månad. Man kan säga att hela vänsterbenet är utbytt, haha. Det är alltid frustrerande att tvingas vila men nu har jag gjort två ingrepp som jag inte kunnat vara utan och efter det gäller det att sköta rehabplanen, säger Karl-Johan Nilsson och fortsätter:

- Men nu är det lugnt. Jag kör normal försäsong men är lite smartare än så också och tränar mycket intervaller och grundstyrka. Jag kommer att komma redo i augusti.


Karl-Johan Nilsson har 62 landskamper på meritlistan. Efter ett skadefyllt fjolår är han nu tillbaka i landslaget. Foto: Perwiklund.se

Lägret i Karlstad är han väldigt laddad inför.

- Det känns grymt inspirerande. Jag har inte varit med på över ett år så för egen del handlar det om att komma in och hitta tryggheten i landslagsspelet. Vad jag förstår så ska det gnuggas på en del grunder – så det gäller att vara fokuserad hela tiden, säger Karl-Johan Nilsson och berättar om målsättningarna för kommande säsong:

- Det blir två stora utmaningar, både den med AIK, efter förra årets tunga säsong, och så landslaget. I AIK känns det jätteinspirerande att vi fått in många nya killar som ser så intressanta ut. Det gäller för oss som varit med ett tag att bidra med trygghet där.

- Och så har vi en jätteutmaning med landslaget i VM. Jag slåss för en VM-plats.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>