2012-07-11 13:20

Jan-Erik Vaara får Karlstad Grand Prix Award 2012

Förbundskapten Jan-Erik Vaara är 2012 års mottagare av Karlstad Grand Prix Award. Han får priset för sina framgångar med damlandslaget där han var med och tog VM-guld och för sitt nuvarande uppdrag som förbundskapten för herrlandslaget i innebandy.

Karlstad Grand Prix Award är Karlstads kommuns och Karlstads universitets idrottsledarstipendium. Priset är på 30 000 kronor och har instiftats för att belöna stora ledargärningar inom svensk idrott. Priset delas ut varje år på Karlstad Grand Prix.

Motiveringen lyder:
”Jan-Erik Vaara har en lång och framgångsrik innebandykarriär bakom sig. Han har bland annat vunnit VM-guld och blivit utsedd till världens bästa back. Erfarenheterna och kunnandet från planen har Jan-Erik tagit med sig i sin ledarkarriär som inleddes med Karlstads damlag.  Därefter har han blivit världsmästare som ledare för damlandslaget och är nu förbundskapten för herrlandslaget. Vi är glada och stolta att ha en så framgångsrik idrottsledare på hemmaplan i Karlstad. ”


Jan-Erik Vaara, framgångsrik förbundskapten.

Det är femte året som idrottsledarstipendiet delas ut.  Tidigare pristagare är friidrottstränaren Ulf Karlsson 2008, FBK:s hockeytränare Per-Erik Johnsson och Tommy Samuelsson 2009, Marie Henriksson från Karlstad Curlingklubb 2010 och ledaren i simhopp Ulrika Knape 2011.

– Jag är mycket stolt och hedrad över att få ett pris med den här digniteten. Det är jätteroligt både för mig personligen, men även för min sport, att uppmärksammas på det här sättet, säger Jan-Erik och fortsätter:

– Det är extra kul att universitetet bidrar till priset eftersom jag själv har studerat där och jag uppskattar att Karlstad är en så bra idrottskommun, även för ledare.

Med Karlstad Grand Prix Award vill Karlstads kommun och Karlstads universitet hylla landets många välmeriterade ledare och uppmuntra dem i deras fortsatta ledargärning. Ofta hamnar ledarna i skymundan, när framgångsrika idrottsutövare hyllas. Karlstad Grand Prix Award vill istället rikta uppmärksamheten till de ledarinsatser som är förutsättningen för denna framgång.

Till formen ser priset ut som ett stort hjärta, eftersom det är en av de viktigaste egenskaperna hos en bra och framgångsrik idrottsledare. Priset är tillverkat i genuint trä för att symbolisera kopplingen till Karlstad och Värmland, där det finns världsledande kompetens inom papper, trä och massaområdet, vilket också har tydliga kopplingar till forskningen vid Karlstads universitet.

Priset delas ut i samband med den stora friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 19 juli av prorektor Thomas Blom från Karlstads universitet och Bo Hidén kommunfullmäktiges ordförande i Karlstads kommun.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>