2012-07-12 08:00

Här är Sveriges åtta landslagsforwards

Den här veckan presenteras löpande den trupp som åker till Karlstad 8 till 12 augusti för säsongens första landslagsläger. Idag täpper vi igen de sista platserna med de åtta forwards som är uttagna.

Saknas gör Faluns poängkung Rasmus Enström på grund av skada.

- Det är ändå ett finurligt gäng forwards vi tagit ut. De är ofantligt giftiga allihop, de flesta är med i toppen av poängligan - vi vet att de presterar. Nu gäller det att hitta en trygg miljö och få dem samspelta så de kan prestera ännu bättre, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara och kommenterar här spelare för spelare:

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
”Har stor arbetskapacitet, byter ofta position, gör sig spelbar och jobbar hårt för laget. Att han dessutom har målsinne och är en bra passningsläggare gör inte saken sämre.”


Alexander Galante Carlström får klara sig utan radarpolaren Rasmus Enström denna gång.

Kim Nilsson, AIK
”Jag tyckte att han var väldigt fräsch under Bern-turneringen. Överraskande bra med tanke på att han inte spelade slutspelet. Kim gjorde bort motståndarna rejält, de liksom jag var inte heller beredda på att han skulle vara så bra. Nu väntar större utmaningar, det är läge för honom att ta steget att bli dominant under VM också.”

Rasmus Sundstedt, Caperiotäby FC
”Han var pigg i april trots en tuff vår och att han hade varit skadad. Det har varit mycket kring övergången men nu kan han koncentrera sig på innebandyn. Alla vet om hans höga nivå, han tillhör topparna i Sverige.”


Rasmus Sundstedt byter klubb till Storvreta och är en av åtta uttagna forwards.

Johan Anderson, Jönköpings IK

”En klasspelare på många sätt och den nivån har han visat väldigt länge. Han sprätter upp bollar under varje träning och är ett fantastiskt alternativ för oss i offensiven, också i powerplay.”

Alexander Rudd, IBF Falun
”Åkte på hjärnskakning i sin landslagsdebut men på de träningstillfällen vi hade såg vi tillräckligt för att han ska vara med igen. Vi är väldigt nyfikna på honom. Han har ett stort spel i sig. Bra kvalité som bollhållare och även avig och lurig.”

Henrik Stenberg, Storvreta IBK
”Jag tyckte att han var pigg och bra i Bern trots precis avslutat slutspel. Han har även haft skador och sjukdomar men klarade ändå att hålla en bra nivå. Han regerade faktiskt i sättet han spelade på.”

Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
”Bern-turneringens överraskning. Han var jättebra i Pixbo sista halvan av serien men jag hade inte trott att han skulle kunna ta med sig så mycket därifrån till sin landslagsdebut. Han var definitivt en av de vassaste i vårt anfallsblock. Han körde liksom bara på och nådde upp till sin normala prestationsförmåga.”


Finurliga Patrik Malmström och Henrik Stenberg var svårstoppade i Bern senast.

Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam IBK
”Rivig spelare som är tillbaka på riktigt från knäskadan – han har hela tiden strävat efter att komma tillbaka till landslaget. Är tung och lurig i sitt passningsspel, vet var målet är och vad som krävs vinna matcher.”


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>