2012-07-12 10:00

Calebsson tillbaka i landslaget

Nu är Pixbo Wallenstams Daniel Calebsson i full form och fit efter sin knäskada – och tillbaka i blågult.

Daniel Calebsson har gjort 84 landskamper och 110 poäng (42+68) men har inte varit med i landslaget sedan World Challenge i Linköping i april 2011.

En knäskada höll honom nämligen borta halva förra säsongen och efter det har han inte tagit tillbaka sin tidigare landslagsplats. Men nu har en skada på Rasmus Enström öppnat dörren för Calebsson igen som är uttagen till landslagets läger i augusti.

- Det är jättekul  naturligtvis,  det är alltid mitt mål, min dröm och förhoppning att vara med.  Jag hoppas kunna prestera på en hög nivå och hjälpa laget ta ett kliv i jakten på att tillbaka VM-guldet. Det vore jättekul att få vara med i VM, självklart siktar jag på det.


Daniel Calebsson siktar på VM. Foto: Per Wiklund

Vad förväntar du dig av lägret?
- Det ska bli kul. Jag har inte varit på ett läger där Vaara varit med som huvudcoach så det ska bli kul att lära känna honom och höra hans tankar.

Du var med i Linköping för 1 ½ år sedan, vad har hänt med truppen sedan dess?
 - Det har förändrats lite med en del nya namn. Många av de gamla, tidigare givna korten, har trillat bort – många på grund av skador. Jag tänker på Magnus Svensson, Fredrik Djurling och Karl-Johan Nilsson. Man har testat runt lite och det är alltid hårt att komma med i landslaget.

Är det här din chans att komma med till VM?
- Klart det blir viktigt men man har ändå hösten på sig också att visa vad man går för. Jag missade ett halvår förra säsongen på grund av skadan och förlorade mycket explosivitet på det. Jag presterade väl inte dåligt när jag kom tillbaka men jag saknade det där trycket i steget så jag inte kunde dra en spelare och då få en meter extra. Nu har jag chansen, jag har kört stenhårt och knäet har svarat bra.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>